Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δήμος Τρίπολης: Συναυλία της Επανάστασης του ‘21

Επέτειος Άλωσης, με μουσική «περιπλάνηση» στα ιστορικά μονοπάτια  του '21.

Με μία εξαιρετική συναυλία - αφιέρωμα στην ''Άλωση της Τριπολιτσάς'' και στα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης «έκλεισαν» οι εκδηλώσεις του Σαββάτου (26/9/2020) από τον Δήμο Τρίπολης.

Στην πλατεία Άρεως παρουσιάστηκε η συναυλία του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη με θέμα «Τραγουδώντας τη Ρωμιοσύνη …Διακόσια χρόνια μετά»

Η παράσταση περιελάβανε αποσπάσματα απ' το έργο του μαέστρου  ''Ο Χορωδιακός Μίκης Θεοδωράκης'' με Επικό χαρακτήρα'' μέσα απ' τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο  μεγάλος μας συνθέτης, καθώς επίσης και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως Θ. Ι. Σακελλαρίδη,  Μ. Χατζιδάκι, Στ. Κουγιουμτζή,  Μ. Λοΐζου, και Δημοτικά τραγούδια της Επανάστασης. 

Την χαρά του που η συναυλία παρουσιάστηκε στην Πρωτεύουσα της Αρκαδίας εξέφρασε ο αφηγητής και διακεκριμένος ηθοποιός, κ. Γρηγόρης Βαλτινός τονίζοντας ότι «η Τρίπολη, υπέφερε, αγωνίστηκε και στο τέλος απελευθερώθηκε από τη σκλαβιά».

Στο τέλος της συναυλίας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου τόνισε ότι «περιπλανηθήκαμε» στους δρόμους της ποίησης και των μουσικών επιλογών του Παναγή Μπαρμπάτη και «ξεναγηθήκαμε» στα ιστορικά μονοπάτια της Επανάστασης του 21 με τη φωνή του Θανάση Βαλτινού.

«Του χρόνου στα 200 χρόνια η πλατεία θα γεμίσει με όλες τις χορωδίες της Πελοποννήσου και υπό τις οδηγίες του Παναγή Μπαρμπάτη» είπε η Αντιδήμαρχος.

Συντελεστές της παράστασης:

Αφηγητής: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ                                                                                                                           

Λαϊκός ερμηνευτής: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΡΕΑΤΟΣ                                                                                         

Λυρικοί ερμηνευτές: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ - ΕΛΕΝΗ ΔΑΒΟΥ                                                                                                            

Πιάνο : ο συνθέτης ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΣΗΣ                                                                                                

Μπουζούκι: ο συνθέτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΒΑΝΟΣ                                                                                                       

και η Χορωδία: ''ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ''

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.