Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δ. Γορτυνίας: Χρήσιμα τηλέφωνα για θέματα ψυχικής υγείας

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει θεσπιστεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας, και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. 

Πάνω 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με κάποια ψυχική διαταραχή, ενώ φαίνεται, πως η κατάθλιψη θα αποτελέσει τη σοβαρότερη αιτία ασθένειας στον ανεπτυγμένο κόσμο, μέχρι το τέλος του 2020. 

Τώρα που η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τον κόσμο επιδημιολογικά, τα νούμερα αυτά έχουν εκτοξευθεί, με τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων να είναι εμφανείς. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας επικεντρώνεται στην ίση πρόσβαση και παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας με το σύνθημα: «Ψυχική Υγεία για όλους- Καλύτερες Επενδύσεις, Καλύτερη Πρόσβαση».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο Δήμος Γορτυνίας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του προς τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής υγείας, αναρτά χρήσιμα τηλέφωνα, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο. 

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:

https://wfmh.global/world-mental-health-day-2020/

http://www.wmhd2020.com/

https://www.who.int/

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.