Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Παραδόθηκαν 4 προσωπογραφίες ηρώων του 1821

Θα κοσμούν την έδρα της Περιφέρειας εν όψει του εορτασμού των 200 ετών.

Τα πρώτα τέσσερα έργα της προσωπογραφιών ηρώων του 1821 παρέδωσε η καταξιωμένη εικαστικός Μαριλύ Ξαγά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει αναλάβει να φιλοτεχνήσει προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης που θα κοσμήσουν την έδρα της Περιφέρειας.

Η επίσημη παραλαβή από την Περιφέρεια των εν λόγω 4 πινάκων -προσωπογραφιών του Παπαφλέσσα, του Νικηταρά, του Πλαπούτα και του Ηλία Μαυρομιχάλη- θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή που έχει οριστεί προς τούτο, ενώ η παρουσίασή τους προγραμματίζεται την περίοδο των Χριστουγέννων, αναφέρει η επίσημη ενημέρωση.

Η δημιουργία των εν λόγω ζωγραφικών πινάκων εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Περιφέρεια τον επόμενο χρόνο, με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

** H φωτογραφία είναι αρχείου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.