Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η συλλογή του Τριπολίτη Σ. Φέλιου στην πλατφόρμα της Google Art!

Η συλλογή του Σωτήρη Φέλιου όχι μόνο για τα μάτια μας...

Ακόμα ένα σημαντικό corpus έργων σύγχρονης ελληνικής τέχνης θα προστεθεί στην ψηφιακή τράπεζα δεδομένων της Google που έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου 

Πρόκειται για τη Συλλογή Φέλιου, που θα γίνει εταίρος της Google Art Project. 

"Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια, όχι διότι πρόκειται για έργα που εγώ αγόρασα και ξεχώρισα, αλλά για το γεγονός ότι η πατρίδα μας έχει εκπληκτικούς καλλιτέχνες, που τους αξίζει να γίνουν πιο γνωστοί στο εξωτερικό", υπογραμμίζει ο δημιουργός του ιδρύματος «Αλλη Αρκαδία», Σωτήρης Φέλιος, στην Καθημερινή.

Από τότε που άρχισε να συλλέγει, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μέχρι σήμερα, ο νομικός είχε αποφασίσει ότι τα έργα αυτά δεν θα έμεναν προς τέρψη του ιδίου ή της οικογένειας και των συνεργατών του (καθώς κάποια είναι τοποθετημένα και στο γραφείο του). Πρέπει να γίνουν κτήμα όλων όσοι ενδιαφέρονται για την τέχνη, εντός και εκτός Ελλάδας.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.