Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η Φαλαισία δεν μπορεί να μείνει έξω από τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια

Ανακοίνωση της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους τους συμπατριώτες. Ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος να έρθει και πάλι η κανονικότητα στην πατρίδα μας και στον κόσμο όλο. Να βρεθούμε όλοι ξανά το καλοκαίρι στην Φαλαισία μας.

Η ΕΠΣΦΑ έχει εκδώσει ημερολόγιο γραφείου για το 2021 όπου τιμάει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τα ημερολόγια διατίθεντο μέσω των συλλόγων μελών της Ένωσης σε περιορισμένα αντίτυπα.

Είναι η αρχή των εκδηλώσεων που προετοιμάζουμε για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Με αυτό το τρόπο θεωρούμε ότι τιμούμε τους ήρωες της Επανάστασης που έδωσαν το αίμα τους για την λευτεριά της πατρίδας. Συμμετέχουμε στη δημοτική επιτροπή με εκπρόσωπο της ΕΠΣΦΑ όπου θα υποβάλλουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τους εορτασμούς.

Το 1821 αποτελεί ορόσημο για την δημιουργία του νεοελληνικού κράτους. Η Φαλαισία υπήρξε κοιτίδα της επανάστασης, γνωστοί οπλαρχηγοί του αγώνα, όπως ο Θ. Κολοκοτρώνης, Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς, Γρηγόρης Δίκαιος ή Παπαφλέσσας και Παναγιώτης Κεφάλας προσωπικότητες με καταλυτικό ρόλο συνέδεσαν την ζωή τους και την δράση του στον ένδοξο αυτό χώρο. Μοναστήρια, εκκλησίες, κρυφά σχολεία ένα ολόκληρο ηρωικό οδοιπορικό σημαδεύουν την Φαλαισία

Συγκροτήσαμε επιτροπή που συλλέγει άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία, ονόματα αγωνιστών ανά χωριό, μάχες, την συμβολή των κάστρων, το ρόλο που έπαιξε το Αρματολίκι του Λεονταρίου και πλήθος άλλων στοιχείων.

Η Φαλαισία δεν μπορεί να μείνει έξω από τους επίσημους εορτασμούς θα ήταν ασέβεια προς τους αγωνιστές και τους νεκρούς της.

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΦΑ καθιερώνεται η ποδηλατική περιήγηση ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ κάθε πρώτη Κυριακή του Αυγούστου. Η φετινή θα είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση και στους Φαλαισιώτες ήρωες επώνυμους και ανώνυμους.

Καλούμε όλους να συμπορευτούμε σε αυτό το δρόμο της τιμής και της περηφάνειας του Έθνους μας. Ιδιαιτέρως την δημοτική και περιφερειακή αρχή ώστε να αποκτήσει η Φαλαισία την θέση που της αρμόζει. Την λευτεριά μας την χρωστάμε μόνο στους δικούς μας ήρωες. Σε κανένα ξένο προστάτη και ηγέτιδα δύναμη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.