Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Αντιδρά ο Χορεσίβιος στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Βαλτεσινίκο

Επιστολή με παραλήπτη τον δήμαρχο Γορτυνίας.

Κύριε Δήμαρχε,

Τις τελευταίες μέρες υπέπεσε στην αντίληψη μας χάρτης της περιοχής μας με υποβληθείσες προτάσεις αδειοδότησης σταθμών ενναλακτικών πηγών ενέργειας.

Από την μελέτη των απεικονιζομένων θέσεων για την περιοχή πέριξ του Βαλτεσινίκου, διαπιστώνουμε ότι προτείνεται τοποθέτηση σειράς ανεμογεννητριών στο Λαστοβούνι, στην κορυφογραμμή πάνω από τον κάμπο του Βαλτεσινίκου προς τον Άγιο Βλάσση και στις κορυφογραμμές απέναντι από τα χωριά Αμυγδαλιάς, Κερπινής, Δρακοβουνίου & Θεόκτιστου.

Η κάλυψη των παραπάνω περιοχών με σειρές ανεμογεννητριών, από μία πρώτη ανάγνωση, θα διαταράξει το οικοσύστημα και θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις κυρίως στην κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ιδιαίτερα στα γύρω χωριά που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις από όλες αυτές τις εγκαταστάσεις.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα και προβείτε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να ανατρέψετε τον υπάρχοντα σχεδιασμό, σύμφωνα με τις μελέτες και τις υποδείξεις των ειδικών.

Συνημμένα υποβάλλεται αντίγραφο χάρτη της περιοχής από την ιστοσελίδα της ΡΑΕ με επισήμανση των θέσεων πέριξ του Βαλτεσινίκου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.