Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΤΡΙΠΟΛΗ: Στις επάλξεις ξανά η δράση #save your hood

Το ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στην Τεγέα.

11:00π.μ. ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΕΓΕΑΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΕΓΕΑΣ (Κέρασμα –έκπληξη για τους συμμετέχοντες!)

Σύνδεσμος για το σημείο συνάντησης (όπου δείχνει η πινέζα-πάρκινγκ πάρκου): https://www.google.com/maps/place/37%C2%B027'52.4%22N+22%C2%B025'45.7%22E/@37.4645491,22.4282577,309m/data=!3m2!1e3!4b1!4m15!1m8!3m7!1s0!2zMzfCsDI3JzUyLjMiTiAyMsKwMjUnNDUuOCJF!3b1!7e2!8m2!3d37.4645188!4d22.4293845!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d37.4645467!4d22.4293518

Η δράση της ομάδας Save yor Hood εμφανίστηκε ως ιδέα στην αρχή της πρώτης καραντίνας, κάπου στα Τουρκοβούνια Αττικής. Η κατάσταση στην περιοχή, που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, και η αδιαφορία του κόσμου ήταν το κίνητρο για να οργανώσει ο Βασίλης Σφακιανόπουλος την πρώτη εκστρατεία καθαρισμού της περιοχής. Η πρωτοβουλία του βρήκε ανέλπιστη ανταπόκριση, διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και μέσα από τα social media. Μέχρι και σήμερα 92 Δήμοι βοηθούν την προσπάθειά του, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μέσα στους Δήμους αυτούς είναι κι ο δικός μας από την προηγούμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, όπου 13 εθελοντές από την πόλη μας, έκαναν την πρώτη τους δράση , καθαρίζοντας το Άλσος Αγίου Γεωργίου.

Ο Δήμος Τρίπολης από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε θετικά, προσφέροντας τις σακούλες και τα γάντια στους εθελοντές και θα συνεχίσει σε κάθε δράση να τους καλύπτει με ο,τι χρειαστούν.

Καλούμε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει τη δράση αυτή, αλλά και τις επόμενες που θα ανακοινώνονται ανά εβδομάδα και εφόσον το επιτρέπουν κι οι καιρικές συνθήκες.

Ελάτε να φροντίσουμε τις γειτονιές μας και να αλλάξουμε τον τρόπο που τις βλέπουμε. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της καθαριότητας στο Δήμο μας, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για όποιον δεν έχει social media, θα υπάρχει κάθε Πέμπτη ενημέρωση από τα τοπικά ΜΜΕ, για όλες τις λεπτομέρειες της εκάστοτε δράσης. Έτσι όποιος το επιθυμεί, μπορεί απλά να μεταβεί στο σημείο συνάντησης και να βοηθήσει.

Κάθε Δευτέρα ξεκινά μέσω της σελίδας Save your hood στο Facebook, μια ψηφοφορία όπου ο καθένας μπορεί να προσθέσει την πρότασή του για μια περιοχή που θεωρεί πως χρειάζεται παρέμβαση.

Για την πόλη μας έχει ήδη δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών, όπου με την καθοδήγηση της συντονίστριας, κας Σάντυ Καλόγρη, έχει φτιαχτεί ένα «δωμάτιο συνομιλίας» στο messenger κι έτσι υπάρχει συνεχής συνεννόηση και προτάσεις απ’ όλα τα ενεργά μέλη. 

Κάθε εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ψηφίζουν την επιλογή τους μέσω της κεντρικής ψηφοφορίας στο Facebook στη σελίδα Save your hood (επιλέγετε μέσα στη σελίδα τις «Ανακοινώσεις» για να βρείτε την ψηφοφορία της εβδομάδας) και εάν δεν είναι ήδη στην ομάδα, τότε προστίθενται από τη συντονίστρια.

Link σελίδας Save your hood: https://el-gr.facebook.com/groups/saveyourhood/

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω mail με την κα. Σάντυ Καλόγρη , στέλνοντας το μήνυμά σας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.