Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Στον I.Ν. Αγ. Γεωργίου Παλούμπα ο σύλλογος "Παναγία η Βόγαλη"

Με αφορμή  τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης στη Γορτυνία.

Στο ιστορικό Παλούμπα βρέθηκε αντιπροσωπία του Συλλόγου Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΓΑΛΗ", προσκεκλημένου του Δήμου Γορτυνίας, για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης στη Γορτυνία.

Στις 20 Μαρτίου του 1821 Γορτύνιοι Επαναστάτες τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλούμπα και στη συνέχεια αφού συγκεντρώθηκαν περί τους 860, υπό την αρχηγία των Δημητράκη και Γιωργάκη Πλαπούτα στου Μπέτσι (Αγιονέρι), στη θέση «Αλώνι Καλλιντέρη», διακήρυξαν την απόφασή τους να αγωνιστούν για την Ελευθερία υψώνοντας ένα από τα πρώτα λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης. 

Το 1834 ο Πλαπούτας επισκέπτεται τη Ζούρτσα μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Γρηγοριάδη, τον Επίσκοπο Φρατζή και άλλους για τη γενική σύσκεψη των Πελοποννησίων ενάντια στην αντιβασιλεία.

Ο Δήμος Γορτυνίας τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, πραγματοποίησε τη Κυριακή 21 Μαρτίου δοξολογία στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Δημήτρη Πλαπούτα. 

Το παρών έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Θάνος Χουλιάρας και Γιώργος Καράπαπας ενώ τιμή για το σύλλογο αποτελεί η συμμετοχή του κ. Καράπαπα στην τέλεση της Δοξολογίας προς τιμή των Ηρώων, ως ψάλτης.

Ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας ευχαριστεί θερμά και δημόσια το Δήμο Γορτυνίας και το Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Κούλη, τον πρώην Δήμαρχο Ηραίας και νυν Αντιδήμαρχο Γορτυνίας κ. Σταύρο Χριστόπουλο, την Εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Γορτυνίας σε θέματα Πολιτισμού, Επικοινωνίας, Νεολαίας και Νέων Τεχνολογιών κα. Πένυ Μπέτσα καθώς και το Εκκλησιαστικό ΔΣ για τη φιλοξενία και τη τιμή. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.