Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Στην Τρίπολη η "Χάρτα της Ελλάδος" (photos)

Το έργο του Ρήγα Βελεστινλή φιλοξενείται στο Πολεμικό Μουσείο.

Το κορυφαίο επίτευγμα της λόγιας Ελληνικής χαρτογραφίας η «Χάρτα της Ελλάδος» του Ρήγα Βελεστινλή, έργο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση των ιδεών και των ονείρων που ενέπνευσαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συμπεριλαμβάνεται πλέον στα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Τρίπολης. 

Όλα ξεκινήσανε στις 25 Φεβ 2021, όταν η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, μας δώρισε την αυθεντική επανέκδοση της Χάρτας από το πρωτότυπο της Γενναδίου Βιβλιοθήκης, που έγινε στο φυσικό της μέγεθος, με την υποστήριξη της Ακαδημίας Αθηνών.

Για την κατασκευή & τοποθέτηση του πλαισίου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη προθυμία για την κάλυψη της δαπάνης η MELIS BLOCK ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΜΕΛΗΣ Α.Ε.BΙΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και η ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Η. ΤΟΤΣΗΣ-Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ ΒΙΠΕ Τρίπολης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συναρμολόγηση, τη μεταφορά και την τοποθέτηση του έργου. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.