Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Διαδικτυακός "Ορφέας" Τρίπολης

Δελτίο Τύπου της Χορωδίας "Ορφέας" Τρίπολης.

 

Στην κατάνυξη που βιώνουμε στις μέρες της Μ. Εβδομάδας , η Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης, θα συμμετέχει ,την ιδιαίτερη αυτή χρονιά,  με διαδικτυακές προβολές με παλαιότερες εμφανίσεις της χορωδίας, από το site του Δήμου Τρίπολης. www.tripolis.gr

Την Μ. Τρίτη  με το Τροπάριο της Κασσιανής, από τον Μητροπολιτικό ναό  ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  Τρίπολης, όπως  απέδωσε το  έτος  2019  υπό την διεύθυνση της μαέστρου  Χριστίνας Αθανασοπούλου. Το Τροπάριο της Κασσιανής, για τετράφωνη χορωδία  του Θεμιστοκλή Πολυκράτη, η Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης , αποδίδει κάθε χρόνο στις εκκλησιές της πόλης μας επί σειρά 40 ετών. Ένας από τους ωραιότερους ύμνους της Εκκλησίας, που υμνείται η σημασία της μετάνοιας και επαναπροσεγγίζεται  η σχέση του ανθρώπου με το συνάνθρωπο, τον κόσμο και το Θεό.

Την Μ. Τετάρτη  με  το ορατόριο ‘ΜΕΣΣΙΑΣ ‘ του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο ίσως θρησκευτικό έργο όλων των εποχών, Η  Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης, ερμήνευσε το έργο αυτό την Μεγάλη Τετάρτη του 2018, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη .

Συμμετέχουν:

Μικτή Χορωδία «Ορφέας Τρίπολης» Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Σοπράνο: Νίκη Χαζιράκη

Μέτζο: Ειρήνη Καράγιαννη

Τενόρος: Βασίλης Καβάγιας

Μπάσος: Πέτρος Μαγουλάς

Συνοδεύει Ορχήστρα Δωματίου

 

Ευχόμαστε, η κατάνυξη των ημερών να  βοηθήσει όλους μας να ξεπεράσουμε τις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουμε και να φτάσουμε στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

 

ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΦΩΤΑΚΟΥ 10, 22131 

ΤΗΛ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΩΝ: 2710 224622 | ΚΙΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6945115532 ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

WEB: orpheastripolis.gr | MAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.