Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Την Κυριακή ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε:

- Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 23ης Μαΐου 2021.

- Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 23ης Μαΐου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 10.00: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. 

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί σύντομη ομιλία από την Ιστορικό κα Νεκίδου Αγγελική.

Ώρα 10.15: Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση περιορισμένου αριθμού στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 20.00: Επίσημη Υποστολή της Σημαίας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID - 19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.