Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Αρκαδία: Στην Ι.Μ Καλτεζών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου (pics)

Ο κ. Νίκας βρέθηκε στην Ιερά Μονή για τις εκδηλώσεις της 200ης επετείου από τη συγκρότηση της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας

Οι εν λόγω εκδηλώσεις έγιναν την Κυριακή, 30 Μαιου 2021 και εκτός του κ. Νίκα, παρόντες ήταν ο Υφυπουργός των Εξωτερικών, Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κώστας Βλάσης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

To σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρει:

Στην μονή του Αγίου Νικολάου στις Καλτεζές παρευρέθηκε σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την συγκρότηση πριν 200 χρόνια, στον ιστορικό αυτόν χώρο, της πρώτης “Γερουσίας όλου του Δήμου των επαρχιών της Πελοποννήσου” ή -όπως είναι πιο γνωστή- της “Πελοποννησιακής Γερουσίας”.

Στη συνεδρίαση εκείνη, από τις 20 έως τις 26 Μαΐου 1821, υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, συμμετείχαν πρόκριτοι, αρχιερείς και οπλαρχηγοί της Πελοποννήσου συγκροτώντας την “Πελοποννησιακή Γερουσία” -την πρώτη διοικητική αρχή του επαναστατημένου ελληνικού έθνους από την οποία υπογράφηκε η “Πράξις των Καλτεζών” ή “ΠΑΤΡΙΣ”, η πρώτη πολιτειακή πράξη της επαναστατημένης Ελλάδας.

 

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Φυσικά, το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.