Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση για τη μνήμη Εκτελεσθέντων Αγωνιστών από τους Ναζί στα Αλώνια Αλέας

Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στις 30-08-1944, παραμονές της Απελευθέρωσης, 18 Έλληνες Αγωνιστές εξ αφορμής των ιδεών και της Αντιστασιακής δράσης τους, μεταφέρθηκαν στη θέση Αλώνια Αλέας Τεγέας Αρκαδίας και εκτελέσθηκαν από τους Ναζί.

Αυτό ήταν μόνο ένα περιστατικό από τις Ναζιστικές θηριωδίες στην Αρκαδία, όπως οι απαγχονισμοί της οδού Ταξιαρχών, η εκτέλεση Πατριωτών στον Άγιο Αθανάσιο στην Τρίπολη, η ομαδική εκτέλεση στις Βίγλες, οι εκτελέσεις στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στην Πλατεία στο Παρθένι, οι εκτελέσεις στο Καστρί, στο Μονοδέντρι, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρίπολης, η πυρπόληση της Μανθυρέας και το ολοκαύτωμα της Βλαχέρνας.

Και αυτές ήταν μερικές μόνο από τις θηριωδίες της υποτιθέμενης ιδεολογίας που αιματοκύλισε την Ελλάδα και την Ανθρωπότητα, που σκόπευαν εναντίον του αγώνα των Ελεύθερων και Δημοκρατών πολιτών για την Εθνική Ανεξαρτησία, τα Ανθρώπινα και τα Κοινωνικά Δικαιώματα.

Τιμώντας τη μνήμη των Ελλήνων Αγωνιστών, που εκτελέστηκαν στα Αλώνια Αλέας, ο Δήμος Τριπολης διοργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή 29-08-2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλέας ακολουθούμενη από κατάθεση στεφάνων, ομιλία στον τόπο - θυσιαστήριο στα Αλώνια και με συμβολική δεντροφύτευση 18 δέντρων, ένα για κάθε εκτελεσθέντα.

Από τη Συντονιστική Επιτροπή και την Οργάνωση Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, παρασταθήκαμε στην εκδήλωση του Δήμου Τρίπολης και τιμήσαμε τη μνήμη των Ελλήνων Αγωνιστών που εκτελέσθηκαν από τους Ναζί στα Αλώνια Αλέας Τεγέας Αρκαδίας στις 30-08-1944, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τις διαχρονικές Πανανθρώπινες και Κοινωνικές Αξίες για τις οποίες θυσιάστηκαν και συνεχίζοντας τον αγώνα αυτών για Ελευθερία, Ισότητα, Αξιοπρέπεια και για τη Δίκαιη Κοινωνία.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.