Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

" Άγιος Κωνσταντίνος... το ’21 αλλιώς" (vd, pics)

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Άγιος Κωνσταντίνος... το ’21 αλλιώς", στο Πάρκο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου.

Tην  εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου / Ματζαγρά σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και την UNESCO Πειραιώς και Νήσων & την INTERNATIONAL ACTION ART.

O Bασίλης Μανωλόπουλος, μαθητής της Γ' Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Τρίπολης παρουσίασε την 3η του προσωπική του έκθεση με τίτλο: "Οι Αγωνιστές του 1821 μέσα από τα μάτια … ενός εφήβου".

Η κα Ελένη Μάνου καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, συγγραφέας και μαγείρισσα, που ζει μόνιμα στο Λεωνίδιο, εξιστόρησε την τεράστια συνεισφορά των Τσακώνων στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και μας μύησε στην Τσακώνικη διάλεκτο μέσα από διαδραστικό παιχνίδι.

Η ΑΕΚ Τρίπολης και συγκεκριμένα το τμήμα ποδηλασίας του Συλλόγου, έδωσε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να δοκιμαστούν, να παίξουν και να χρονομετρηθούν σε διαδρομές που είχαν δημιουργηθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Οι Πρόσκοποι Τρίπολης απασχόλησαν δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες αναβιώνοντας παλιά ομαδικά παιχνίδια και κάνοντας κατασκευές.

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου Playtime Minisoccer, με τους Υπεύθυνους Ακαδημίας τον κ. Στάικο Βεργέτη και τον κ. Αντωνόπουλο Γιώργο, έστησαν ένα γήπεδο εντός του χώρου για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε έκθεση εργόχειρων, υφαντών, πλεκτών ειδών (ρούχων ,παιχνιδιών) κατά την οποία η κα Αγγελοπούλου Χριστίνα, με τις Στρίγκλες εν Δράσει, έδωσε τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να μάθει, να ρωτήσει και να δοκιμάσει την τέχνη του πλεξίματος και της κατασκευής πάνινης κούκλας.

Ο Πολιτιστικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Σύλλογος "Αρκάδων Δρώμενα" ζωντάνεψε μνήμες και μας ταξίδεψε με τις ομάδες του στα μονοπάτια της Αρκαδικής Παράδοσης, με τους χορούς του αλλά και με την έκθεση τοπικών φορεσιών.

Τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου προσέφεραν χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Αρκαδίας ήταν εκεί να συνδράμει εφόσον και εάν χρειαστεί.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης στον Άγιο Κωνσταντίνο, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την υπέροχη εκδήλωση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.