Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Παρουσιάζεται το συμφωνικό έργο "Η Αλωση της Τριπολιτσάς"

Το βράδυ της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου στο  Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ. Ν. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο, παρουσιάζουν για πρώτη φορά ηχογραφημένα αποσπάσματα από το συμφωνικό έργο του Γιώργου Κατραλή, Η Άλωση της Τριπολιτσάς την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του ΔήμουΤρίπολης.

Το έργο ηχογραφήθηκε από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου στο Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού «Άρτεμις», στον Άλιμο. 

Ο Δήμος Τρίπολης πραγματοποίησε επετειακή έκδοση ψηφιακού δίσκου (CD) με την ευκαιρία της επετείου των διακοσίων χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο συνθέτης του έργου Γιώργος Κατραλής τεκμηριώνει, αναλύει και παρουσιάζει το έργο μαζί με τον Πρόεδρο της Φιλαρμόνιας ορχήστρας Αθηνών και Καθηγητή Ιστορικής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Μαλιάρα.

Την εκδήλωση ανοίγει η διπλωματούχος και καθηγήτρια του Αττικού Ωδείου Τρίπολης, πιανίστα Μαρία Γιαβρούμη με έργα ρεπερτορίου.

Προλογίζει ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου. Συντονίζει ο φιλόλογος Γιώργος Βλάσης.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.