Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Επαρση σημαίας στο "κάθισμα του Κολοκοτρώνη"

Στο σημείο όπου ο "Γέρος του Μοριά" είχε στήσει το στρατηγείο του κατά την πολιορκία της Τρίπολης.

Στην έπαρσης της σημαίας στην περιοχή "κάθισμα του Κολοκοτρώνη", στον λόφο της Αγιοθοδώρας, πάνω από την Τρίπολη, παρέστη το πρωί της Τετάρτης, 22 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η τελετή, στην οποία παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, καθώς και ο διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος” υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης, ολοκληρώθηκε με απαγγελία από ηθοποιό στίχων από τον Υμνο προς την Ελευθερία του Διονύσιου Σολωμού οι οποίοι αναφέρονται στην κατάληψη της Τριπολιτσάς από τους επαναστατημένους Ελληνες στις 25 Σεπτεµβρίου 1821.

Το "κάθισμα του Κολοκοτρώνη" είναι βράχος, σκαλισμένος σε σχήμα που θυμίζει θρόνο και η παράδοση θέλει να είναι το σημείο που ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε στήσει το στρατηγείο του κατά την πολιορκία της Τρίπολης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.