Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης για την "Ημέρα τρίτης ηλικίας"

Φωτογραφία: Δήμος Τρίπολης

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου το ΝΠΔΔ και το ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης γιόρτασαν, με θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στον ιερό ναό του προφήτη Ηλία Τρίπολης.

Τηρώντας όλα τα μέτρα για την προστασία από τον Κορονοϊό, αρκετά μέλη του ΚΑΠΗ παραβρέθηκαν στην δράση αυτή.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα, στον προαύλιο χώρο του ναού.

Για τα μέλη που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν η θεία λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά (live) από την σελίδα του νομικού προσώπου του Δήμου Τρίπολης στο facebook.

Στην εορτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ηλίας Κούρος, ο Αντιδήμαρχος κ Δημήτρης Μακαρούνης, η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ κα. Γιουλα Αναστασιάδη, και η Διευθύντρια του ΝΠΔΔ κα. Ρούλα Μιχαλοπούλου.

Ο κ Κούρος με τα το τέλος της αρτοκλασίας αναφέρθηκε στην ξεχωριστή αυτή μέρα λέγοντας:

Ηλικιωμένοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πάνω από την ηλικία των 65 – 70 χρονών. Για όλους αυτούς, η 1 Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων η τρίτης ηλικίας. Με αφορμή την μέρα αυτή θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την προσφορά και τη σοφία όλων αυτών των ανθρώπων. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πλέον φρενήρης. Δυστυχώς πολλές φορές ξεχνάμε ή αμελούμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι οι ηλικιωμένοι αξίζουν την προσοχή μας, και ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Ας μην ξεχνάμε την σημαντική προσφορά που χαρίζουν στις περισσότερες οικογένειες είτε με ένα πιάτο φαγητό είτε με το να προσέξουν τα εγγόνια τους είτε με τον καλό της λόγο. Ας μην ξεχνάμε να δείχνουν σεβασμό στους ηλικιωμένους. Ας μην κλείνουμε τα μάτια στις δυσκολίες που αυτοί έχουν. Ας τους αναγνωρίσουμε το σημαντικό τους ρόλο στην κοινωνία. Ας περνάμε λίγο παραπάνω χρόνο μαζί τους. Ας ακούμε εκείνη την ιστορία, που έχουν να μας πουν (κι ας την έχουμε ξανακούσει). Ας ζητούμε τη γνώμη τους κάτι παραπάνω ξέρουν. Ας τους προσέξουμε πιο σχολαστικά. Ας μην τους απόκόβουμε. Ας τους αφήνουμε να βοηθούν, όπου όπως μπορούν. Ας τους αφήσουμε να είναι ενεργό μέλος της ζωής μας. Όλοι μας θα φτάσουμε σε αυτή τη θέση.

Σκέψου πως θα ήθελες να είσαι σε αυτή την ηλικία, τι θα ήθελες από τους άλλους και πράξε ανάλογα.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.