Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Πόλος έλξης η έκθεση ψηφιδωτών από γυαλί (pics-vd)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/npddtripolis

"Αναστοχασμοί για την ελευθερία", το θέμα της εικαστικού, Βασιλικής Ζάχου. Κάλεσμα για να την δει όλος ο κόσμος από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Τρίπολης.

Στη Τρίπολη και στο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Δήμου Τρίπολης λαμβάνει χώρα η ΄Εκθεση ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ, της Βασιλικής Ζάχου, με θέμα : ”ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος προσκαλεί όλους να επισκεφθούν την ξεχωριστή αυτή έκθεση της Βασιλικής Ζάχου.

Η έκθεση αποτελεί μια προσωπική εικαστική προσέγγιση, της μεγάλης πανανθρώπινης Ιδέας και του Ιδανικού της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της εικαστικού, μέσα από την διεθνώς εγκεκριμένη με πατέντα ιδιοτυπία της καλλιτεχνικής της έκφρασης, με ”θρυμματισμένο γυαλί σε ψηφίδες”.

Η έκθεση αυτή έχει στόχο να προσεγγίσει πνευματικά, ιδεολογικά και συναισθηματικά, τις σημερινές και τόσο επίκαιρες ανάγκες των Ανθρώπων, για το ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που παραπαίει ποικιλοτρόπως σε παγκόσμιο επίπεδο….

Τα έργα θα παρουσιάζονται από 6 Οκτωβρίου 2021 έως 10 Νοεμβρίου 2021

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ.

 

Τα εικαστικά δημιουργήματα της Βασιλικής Ζάχου, είναι εμπνευσμένα από τον Αγώνα των Ελλήνων του 1821, για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ τους, δημιουργήθηκαν με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 κι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την ίδια, αφού κατάγεται, ζει και αναπτύσσεται καλλιτεχνικά στον τόπο απ΄ όπου ξεκίνησε η Απελευθέρωση της Ελλάδας το ΄21 και στην καρδιά του Μοριά, την ΑΡΚΑΔΙΑ και την Τρίπολη.

Η εικαστικός, τα τελευταία 6 χρόνια, δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά και επαγγελματικά και στην ΑΜΟΡΓΟ, διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήριο και σημείο πώλησης των έργων της στην ΛΑΓΚΑΔΑ. Όπου και διάγει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για το ’21.

Η εικαστικός θεωρεί ιδιαίτερη τιμή και αρωγή προς το πρόσωπό της και την δημιουργική της καλλιτεχνική δουλειά, την απόφαση του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ καθώς και του Δ.Σ. να δεχτούν την πρότασή της για την συνεργασία αυτή άμεσα και με χαρά και να την διευκολύνουν στην διοργάνωσή της με κάθε τρόπο.

Ευχαριστεί με σεβασμό τους πάντες όσοι συνέβαλαν σε αυτή της την προσπάθεια το Δήμο Τρίπολης τους χορηγούς της καθώς επίσης και τον Αμοργιανό λαό, που την έχει θερμά αγκαλιάσει τα τελευταία 6 χρόνια που μοιράζεται τη ζωή και την εικαστική δραστηριότητά της στο πανέμορφο και ξακουσμένο αυτό νησί των Κυκλάδων.

Δηλώνει και είναι λάτρης της Αμοργού, έχει προστάτιδα την ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ που έχει ήδη αποδώσει εικαστικά από χρόνια……και με την βοήθειά της πιστεύει και συνεχίζει να προσπαθεί για το καλύτερο στην Τέχνη της και στην προσωπικότητά της.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.