Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "Tripolitsa ISO200" (pics-vd)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Ζητούμενο η απόκτηση "πολιτισμικής ταυτότητας" και η "εξωστρέφεια" του παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος της πόλης

Αυτό τόνισαν, κατά την παρουσίαση της εκθέσεως, οι ομιλητές και, συγκεκριμένα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της έκθεσης, κ. Νίκος Φλώρος, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Ελένη Καρούντζου.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, η έκθεση θ' αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και θα διοργανώνεται κάθε έτος- από τις αρχές καλοκαιριού με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των εκθεμάτων. Φυσικά, δεν θα είναι συνεχώς θέμα τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του '21.

Οι φωτογραφίες που εκτίθενται, ανά δύο, σε ειδικά πάνελ- η δεύτερη ονομασία της δράσης, "Two Side City", αναφέρεται ακριβώς στον τρόπο έκθεσης των έργων- είναι 32 στον αριθμό και τις επέλεξε κριτική επιτροπή, μ' επικεφαλής τον Αρκά φωτογράφο, κ. Βασίλη Κουτρουμάνο.

Έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος ολόκληρου του ιστορικού κέντρου της πόλης, με τη μερίδα του λέοντος, προφανώς, να την έχουν οι πλατείες Αγίου Βασιλείου, Πετρινού και Άρεως.

Αφού έγινε η επίσημη φωταγώγηση των έργων απόψε- Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021, μετά από μια αναβολή δυο ημερών λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε εξαιτίας της πρόωρης απώλειας της Φώφης Γεννηματά-, οι παριστάμενοι περιηγήθηκαν ανάμεσα στα εκθέματα.

Εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα του arcadia938.gr

Κι ένα "χαριτωμένο" συμβάν, στα παραλειπόμενα της τελετής εγκαινίων στην Πλατεία του Άρεως: Ακούγοντας ν΄ αναφέρεται η έκφραση "Νέα Τρίπολη", ως στόχο της νέας Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της ομώνυμης Δημοτικής παράταξης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος πως θα παραχωρήσει το..."copyright"!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.