Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση για τους 30 αεροπόρους πολεμιστές του έπους 1940-41

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο της 124 ΠΒΕ.

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπόρων και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συλλογής & Διανομής Ιστορικών Στοιχείων «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ», διοργανώνουν εκδήλωση ιστορικής μνήμης, αφιερωμένη στους τριάντα (30) αεροπόρους πολεμιστές του έπους του 1940-41, που κατέπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, καταδιώκοντας την εχθρική αεροπορία.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Νοε 2021, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο της 124 ΠΒΕ.

Κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας Συλλογής & Διανομής Ιστορικών Στοιχείων «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ» Γεώργιος Δ. Μέρμηγκας, με θέμα «Οι τριάντα (30) μαχητές της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας (Ε.Β.Α) που εφονεύθησαν ηρωικώς μαχόμενοι στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, κατά την περίοδο 1940-1941, ειδικά αφιερωμένη στους δέκα (10) Πελοποννησίους Φονευθέντες Ήρωες των Αιθέρων. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι για το εν λόγω θέμα δεν έχει γίνει ειδική αναφορά στο παρελθόν στην πόλη, αν και στους πεσόντες αεροπόρους της Βορείου Ηπείρου συμπεριλαμβάνονται και τρείς (3) Αρκάδες αετοί, που υπηρέτησαν σε πολλαπλούς ρόλους σε Πολεμικές Μοίρες Δίωξης και Βομβαρδισμού.

Συμμετέχει η ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού PCR ή Rarid test, του τελευταίου 72 ή 48/ωρου, και με προκράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 6983505208 και 2710 234410.

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, εντασσόμενη στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, τα ογδόντα (80) έτη από το Έπος του 1940-41, καθώς και την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.