Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Λαγκάδια

Φωτογραφία: gortynia.gov.gr

Η επίσημη ενημέρωση του δήμου Γορτυνίας.

Σε μια ηλιόλουστη ημέρα κόσμος από τη Γορτυνία, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της πολιτικής σκηνής αλλά και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, τίμησαν τη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Λαγκάδια, την Δευτέρα 08 Νοεμβρίου 2021. Σε εορταστικό κλίμα, με κατάνυξη και λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμία. Ενώ, την Κυριακή 07 Νοεμβρίου, είχε προηγηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης τίμησε και εξήρε την δεκαπενταετή προσφορά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιερεμία από τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Επαρχίας Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, με μια αναμνηστική πλακέτα την οποία παρέδωσε στον κ.κ. Ιερεμία ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης. Επίσης, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από το Δήμαρχο και στον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Ρουμελιώτη για τα τριάντα πέντε χρόνια της ιεροσύνης και της διακονίας του στις ενορίες των Λαγκαδίων. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιερεμίας τίμησε το Δήμαρχο Γορτυνίας με χρυσό σταυρό παροτρύνοντάς τον να γίνει Ιερέας καθώς όπως ανέφερε, ο κ. Κούλης είναι καλλίφωνος ψάλτης και υπηρετεί με ευλάβεια το εκκλησιαστικό αναλόγιο για τουλάχιστον τριάντα έτη. Τέλος, συνοδεία των νεαρών μαθητών των Λαγκαδίων ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας κατά μήκος της κεντρικής οδού της Τοπικής Κοινότητας. 

Το Δήμο Γορτυνίας τίμησαν παρευρισκόμενοι στα Λαγκάδια για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών οι Βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και Γεώργιος Παπαηλίου, ο συνταγματάρχης εφοδιασμού Εμμανουήλ Χατζηβασιλείου, ως εκπρόσωπος της 4ης Μεραρχίας Πεζικού και του Διοικητή υποστράτηγου Λεωνίδα Γιοβάνη, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας Πάικος Αναγνωστόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων Βασίλης Μακρής, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.