Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο "Ύμνος εις την Ελευθερία" στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Φωτογραφία: tripolis.gr

Πλησιάζει η ημέρα της παράστασης. Σπεύσατε για την εξασφάλιση της εισόδου σας. Ολες οι πληροφορίες.

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, στις 8:00μ.μ., ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, για τον εορτασμό των 200 χρόνων, από την επανάσταση του 1821, θα παρουσιάσει τον "Ύμνο εις την Ελευθερία" του Διονυσίου Σολωμού, μελοποιημένο από τον  Νικολάο Μάντζαρο, με τη συμμετοχή των λυρικών τραγουδιστών, Σταμάτη Πακάκη, Γιάννη Βρυζάκη, Νίκου Καραγκιαούρη, Παναγιώτη Καριώτη και τη χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, σε μουσική διδασκαλία Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου παρεμβαίνει με κείμενα άρρηκτα συνδεδεμένα με το ποίημα. Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου. Τη ενορχήστρωση του έργου και τη μουσική διεύθυνση έχει ο Θοδωρής Λεμπέσης και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Συντελεστές:

Λυρικοί τραγουδιστές: Σταμάτης Πακάκης, Γιάννης Βρυζάκης, Νίκος Καραγκιαούρης, Παναγιώτης Καριώτης

Χορωδία Ορφέα Τρίπολης, μουσική διδασκαλία Χριστίνα Αθανασοπούλου

Αφηγήτρια – ηθοποιός: Κατερίνα Διδασκάλου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου και τη μουσική διεύθυνση όπως και την ενορχήστρωση του μουσικού έργου έχει ο Θοδωρής Λεμπέσης.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, εξαιτίας της πανδημίας, προσκλήσεις διατίθενται καθημερινά, από το πρωί ως το μεσημέρι (09.00 ως τις 15.00), στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Υποχρεωτική είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.