Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Κάψιμο του Ιούδα" και γλέντι στην πλατεία Φιλικών (pics, vids)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Παραδοσιακό γλέντι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, 24/3/2022, στην πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας- Γιώργος Καραγιάννης, στην Τρίπολη

Προηγήθηκε το έθιμο του "καψίματος του Ιούδα", που αποτελεί ξεχωριστή παράδοση του Συλλόγου Φιλικών, όπως τόνισε ο Πρόεδρός του και Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης, Νίκος Τσιαμούλος. 

Επιπρόσθετα, τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, εστίασαν, σε δηλώσεις τους, στην συνέχιση του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο οι κάτοικοι της Αρκαδικής πρωτεύουσας εορτάζουν το Πάσχα- μετά από διακοπή 2 ετών ελέω κορωνοϊού-, αλλά και στο γεγονός πως όλοι χρειαζόμαστε μια ευχάριστη "ανάπαυλα", μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους Ουκρανούς πρόσφυγες, καθώς η πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας- της οποίας η "ιστορική" ονομασία ήταν πλατεία Φιλικών- είναι αφιερωμένη στο δράμα που βίωσαν πριν από εκατό χρόνια οι Έλληνες που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους ή δολοφονήθηκαν από τις Τουρκικές δυνάμεις. Ο κ. Τσιαμούλος, μάλιστα, έκανε αναφορά και στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν φέτος για να τιμηθούν τα 100 χρόνια αυτής της "μαύρης" επετείου για τον Ελληνισμό.

Δείτε εδώ βίντεο από το "κάψιμο του Ιούδα" αλλά και τι δήλωσαν οι Νίκος Τσιαμούλος και Κώστας Τζιούμης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.