Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δυναμική επανεκκίνηση για το Πανηγύρι της Τεγέας (pics)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Το Πανηγύρι- ή Εμποροπανήγυρη- της Τεγέας επιστρέφει, το 2022, μετά από δυο χρόνια...

Η προσέλευση των επισκεπτών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σημαντική, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, ενώ είναι προφανές πως η εκδήλωση- που θα διαρκέσει έως και την 21η Αυγούστου-, δεν θα δυσκολευτεί να ξαναβρεί το "βηματισμό" της, μετά από δυο χρόνια αναγκαστικής παύσης.

Οι επισκέπτες, εκτός από το να επιλέξουν τις αγορές τους μέσα από μια πληθώρα εμπορευμάτων που βρίσκονται προς πώληση εντός του χώρου όπου διεξάγεται η Εμποροπανήγυρη, έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο λούνα-παρκ αλλά και να δοκιμάσουν γεύσεις εδεσμάτων, συνδυασμένων με το Πανηγύρι της Τεγέας.

Επιπρόσθετα, μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο της 50ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης ή την Εκκλησία της Παλαιάς Επισκοπής, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας, που στεγάζεται στην παλαιά Οικοκυρική Σχολή.

Τέλος, για τους επισκέπτες που δεν έχουν ξαναβρεθεί στο χώρο, θα πρέπει να επισημάνουμε την ύπαρξη πολλών αρχαιολογικών και νεότερων μνημείων, που καταδεικνύουν τη σημασία της περιοχής, διαχρονικά. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.