Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στη 201η επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ευχαριστίες προς τον Δήμο Τρίπολης για την τιμητική πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία.

Με τιμητική πρόσκληση του Δήμου Τριπόλεως η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έλαβε μέρος το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Παρευρέθηκε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Φυσικά, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν βουλευτές της περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων, προσκεκλημένοι από άλλες πόλεις και λοιποί θεσμικοί παράγοντες.

Παρόντες η Εκκλησία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ακολούθησε η μεγάλη παρέλαση, με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, φιλαρμονικών, μαθητών – τριών, χορευτικών συνόλων, συλλόγων, σωματείων, προσκόπων, οδηγών, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας κλπ.

Συμμετείχαν επιπλέον και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές Μεσσήνης, Τριπόλεως και του Στρατού.

Τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου διεύθυνε ο αρχιμουσικός της κ. Παναγιώτης Παναγάκος.

Αποδόθηκαν μουσικά από τη Φιλαρμονική κατά τη διάρκεια της παρέλασης τα εμβατήρια «Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» και «ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ».

Ο αρχιμουσικός καί οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμο Τριπόλεως για τη τιμητική πρόσκληση και την θερμή φιλοξενία.

Την αποστολή της Φιλαρμονικής στη πόλη της Τρίπολης συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στη Δ.Ε. Ευρωστίνης, κ. Ανδρέας Καραβάς.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.