Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Το "Peloponnese Food Stories" στην Κορινθία (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου στα Μεσαία Τρίκαλα

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories – Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στα Μεσαία Τρίκαλα.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήσαν αναμφιβολα οι σεφ οι οποίοι χρησιμοποίησαν τοπικά προιόντα στις συνταγές τους με αρκετή φαντασία και προσέφεραν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Ο chef Γιάννης Μπρατσόλιας του Poseidon Restaurant, στο Λουτράκι, έφτιαξε φάβα Φενεού με καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνισμένη πέστροφα και Κορινθιακές σταφίδες. Ο chef Λευτέρης Τσόγκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Sapori δημιούργησε κατσικάκι ορεινής Κορινθίας με ρεβίθια Φενεού και flakes γραβιέρας Λιμνών. Τέλος, ο Νίκος Γκότσης σε συνεργασία με μικρά παιδιά που επισκέφθηκαν την εκδήλωση έφτιαξαν μουστοκούλουρα.

Εξαιρετικές όμως ήσαν και οι προσπάθειες γυναικών της περιοχής οι οποίες και παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές. Πιο συγκεκριμένα ο Φιλοπροοδευτικός Σύνδεσμος Καρυάς παρουσίασε μια παραδοσιακή βλαχόπιτα, η ομάδα Experience Perachora τραχανότο με παραδοσιακό τραχανά Βλάχας, γυναίκες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάννας “Η Πηγή” παραδοσιακή μηλόπιτα με μήλα Μάννας και γυναίκες από τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας παραδοσιακή μουσταλευριά.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, επίσης , ήσαν οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματίες και επιστήμονες της περιοχής και οι οποίοι κατέδειξαν αφενός μεν τις νέες τάσεις στην αγροτική επιχειρηματικότητα, αφετέρου δε τον σημαντικό ρόλο των αγροτικών προιόντων της Κορινθίας στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής.

Από το φεστιβάλ δεν έλειψε η μουσική και ο χορός. Τη μουσική επιμέλεια είχαν αναλάβει οι “Passepartout Band” ενώ το χορευτικό μέρος περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης “Η Χοράνθη"

Να σημειωθεί, τέλος, ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπογραφεί το εργολαβικό συμφωνητικό για την βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, προϋπολογισμού 7,64 εκ. Ευρώ.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για “ένα έργο που για δεκαετίες ζητούσε η περιοχή και το οποίο θα βελτιώσει την πρόσβαση στα ορεινά των Τρικάλων, ενώ θα εξυπηρετήσει σημαντικά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ορεινά αυτά χωριά, τους χιλιάδες αγρότες και φυσικά τους πολίτες”.

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.