Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η "Δαφνοστεφανωμένη Σημαία" στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Το επετειακό έργο του Αρκά εικαστικού Νίκου Φλώρου.

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, φιλοξενεί το επετειακό έργο του Αρκά Εικαστικού Νίκου Φλώρου «Δαφνοστεφανωμένη Σημαία».

Ο Νίκος Φλώρος προερχόμενος από μια οικογένεια Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας, εμπνεύσθηκε και δημιούργησε τιμητικά, με σεβασμό και συγκίνηση το τρισδιάστατο αυτό έργο, στο οποίο η Σημαία παύει να είναι Γαλανόλευκη και η διχρωμία της κατακεραυνώνεται με το κόκκινο χρώμα του αίματος όσων έδωσαν τη ζωή του για τους αγώνες του Έθνους αλλά και του χρώματος του πάθους που διακατέχει διαχρονικά τον Έλληνα πολεμιστή για την Ελευθερία και την Ευνομία. 

Το έργο είναι κατασκευασμένο από μεταλλικές ίνες που συνθέτουν μια απόκοσμη και επιβλητική θωριά της Σημαίας, που μας δηλώνει ότι η κάθε της ίνα της μας δείχνει το δρόμο της θυσίας, τον πόθο της ελευθερίας και την πόθο της να κυματίσει και πάλι στα γαλανόλευκα χρώματα της ειρήνης των λαών και της προόδου. 

Η Σημαία του Νίκου Φλώρου είναι Δαφνοστεφανωμένη, όπως αρμόζει στον Έλληνα πολεμιστή που πολεμά και θυσιάζεται διαχρονικά για τα ίδια πανανθρώπινα ιδανικά, που ξεπερνούν τα γήινα σύνορα των χωρών και των εθνών. Το έργο αποτελεί μέρος της συλλογής του καλλιτέχνη με τίτλο «Ήρωες από Μέταλλο».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.