Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκοψε πίτα με φόντο το ελατοδάσο του Μαινάλου ο ΣΑΟΟ

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η εκδήλωση ακολούθησε δύο πορείες...

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων ΣΑΟΟ πραγματοποίησε την Κυριακή 22/01/2023 δύο θαυμάσιες πορείες στο ελατοδάσος του Μαινάλου, με κατάληξη την ιστορική και γραφική Αλωνίσταινα.

Και οι δύο πορείες, με συμμετοχή πάνω από 50 άτομα, ξεκίνησαν λίγο πιο πάνω από τον οικισμό του Καρδαρά. Ακολούθησαν το κόκκινο μονοπάτι του ΣΑΟΟ, διέσχισαν το διάσελο του Ξερακιά, ξαπόστασαν για λίγα λεπτά στην Πηγή της Αγίας Παρασκευής, πέρασαν τον εντυπωσιακό βραχισμό «Φαρ Ουέστ» και λίγο μετά από το σημείο αυτό χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. 30 άτομα ανεβήκαμε στην κορυφή Αγία Τριάδα (1620 μ.) περπατώντας πάνω σε χιονισμένο πεδίο για μισή περίπου ώρα. 

Από εκεί απολαύσαμε την θέα προς τις γύρω κορυφές, προσκυνήσαμε στον γκρεμισμένο ναΐδριο της Αγίας Τριάδας και μετά τις σχετικές φωτογραφίες, κατηφορίσαμε προς την Αλωνίσταινα με νοτιοδυτική κατεύθυνση περπατώντας μέσα σε πυκνό δάσος. Η διάρκεια αυτής της πορείας ήταν 3 ½ ώρες. 

Η δεύτερη ομάδα συνέχισε ακολουθώντας το κόκκινο μονοπάτι και έφτασε στην Αλωνίσταινα περπατώντας συνολικά 2 ½ ώρες.

Στις 13.30 ακριβώς οι ορειβάτες και αρκετοί φίλοι και μέλη του ΣΑΟΟ που είχαν φτάσει με ίδια μέσα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Αλωνίσταινας όπου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Ακολούθησε γεύμα στις δύο ταβέρνες του χωριού.

Και του χρόνου με υγεία! Πάντα Ψηλά!

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.