Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η νέα εξόρμηση του ΣΑΟΟ

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε, καθώς και πως μπορείτε να συμμετάσχετε.

Μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση, με ιστορικό, θρησκευτικό, πεζοπορικό και φυσιολατρικό περιεχόμενο θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών  Οικολόγων  [ΣΑΟΟ] την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στην Μεσσηνία. 

Το δελτίο Τύπου που λάβαμε αναφέρει χαρακτηριστικά: "ξεκινάμε τη διαδρομή από το Ανδρομονάστηρο. Το μοναστήρι είναι της Βυζαντινής εποχής και χτίστηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον Ανδρόνικο Β’ Παλαιολόγο. Πρόσφατα αναστηλώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Περπατάμε  παράλληλα με τη ροή του ποταμού, συναντάμε τα υπολείμματα ενός νερόμυλου, και περνώντας μέσα από ελαιώνες, συναντάμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στη “Μαύρη Λίμνα”. Συνεχίζουμε ανηφορίζοντας προς το κάστρο του Manconico. 

Το κάστρο έχει πάρει την ονομασία του από τον Φράγκο ιππότη Mayayiado vel Manconico, στον οποίο πιθανότατα οφείλεται και το όνομα του Μαγγανιακού. Κατευθυνόμαστε δυτικά προς το εκκλησάκι του Σταυρού  και  κάνουμε μια στάση για να αγναντέψουμε τη θέα του Μεσσηνιακού Κόλπου. 

Μετά την κορφή "Κοσμέικα δέντρα" αρχίζουμε να κατηφορίζουμε και περπατάμε μέσα σε πυκνή βλάστηση, η οποία δημιουργεί μία στοά που μας οδηγεί στο θρυλικό “δέντρο του Μαλλιαρού”. Το τελευταίο κομμάτι του μονοπατιού θα μας οδηγήσει στα πρώτα σπίτια του Μαγγανιακού, καταλήγοντας στην όμορφη πλατεία με τα πλατάνια και τον βυζαντινό Μελίπυργο, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω.  

Θα γίνουν δύο πορείες, με αφετηρία το Ανδρομονάστηρο και κατάληξη στο Μαγγανιακό, διάρκειας 5 ωρών, κατηγορίας Α+  και τριών ωρών, κατηγορίας  A, αντιστοίχως. 

Αναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης. 

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου,  Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980.

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,  

www.saoo.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.