Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο Δήμος Τρίπολης στο "Municipalities Towards Solidarity and beyond"

Φωτογραφία: tripolis.gr

Πρόκειται για εθνική δραστηριότητα που υλοποιήθηκε στα Ιωάννινα το διάστημα 21-24 Μαρτίου 2023.

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετείχε στην Εθνική δραστηριότητα με τίτλο "Municipalities Towards Solidarity and beyond", η οποία υλοποιήθηκε στα Ιωάννινα το διάστημα 21-24 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων δικτύωσης ΝΕΤ του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, των προγραμμάτων Erasmus+ για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, εστιάζει σε δράσεις και έργα που τοποθετούν τους νέους και τις δεξιότητες τους στο επίκεντρο και αποσκοπεί να θέσει τις βάσεις για την ανάδειξη του youth work (εργασία στον τομέα της νεολαίας) στην πόλη μας.

Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η πληροφόρηση εκπροσώπων Δήμων και φορέων νεολαίας που συνεργάζονται με Δήμους σχετικά με το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ως εργαλείο προώθησης του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στις τοπικές κοινωνίες. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, ο Δήμος Τρίπολης είχε τη δυνατότητα να λάβει πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει, να ενημερωθεί για τρόπους συνέργειας μεταξύ Δήμων και οργανισμών και οργανώσεων για τη Νεολαία μέσω του Προγράμματος. Επιπλέον κατά την διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν πρακτικές συμπράξεων Δήμων και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση των Νέων στην τοπική κοινωνία. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Europe Direct Ηπείρου και στον Δήμο Ιωαννιτών.

Το σεμινάριο υπήρξε διαδραστικό, πλούσιο και εποικοδομητικό. Συζητήθηκε η έννοια του εθελοντισμού αλλά και η σημασία του για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.  Σε θεωρητικό πλαίσιο ενημερωθήκαμε για τα Προγράμματα ΕΕ,  European Solidarity Corps. Συζητήθηκαν επίσης εργαλεία κινητοποίησης των νέων σε δημοτικό επίπεδο όπως και καλές πρακτικές και παραδείγματα αυτών από τους παρευρισκόμενους Δήμους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.