Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μαθητικό καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στην Τρίπολη

Φωτογραφία: theatroedu.gr

«κτίζουμε γέφυρες»- Τρίπολη, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023,  09:30 – 12:30 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (Τοπικός Σύνδεσμος Αρκαδίας) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, το Δήμο Τρίπολης και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καστρίου, οργανώνει Μαθητικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης με τίτλο "κτίζουμε γέφυρες", στη Τρίπολη τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ώρα 09:30 -12:30 στους χώρους του 3ο Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2023 περιλαμβάνει

α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,

β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά

Στο διάλειμμα, ο Δήμος Τρίπολης θα προσφέρει αναψυκτικά, χυμούς, γλυκά κ.λπ. 

Παίρνουν μέρος 210 μαθητές/μαθήτριες από τα σχολεία & φορείς:

13ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

11ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης 

Δημοτικό Σχολείο Νεστάνης Αρκαδίας

Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους 

2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης

"Τέχνης Ροή" Αρκαδίας

Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί:   Γύφτος Εμμανουήλ, Καρλή Μαρία, Καρδαράκου Αγγελική, Κομποχόλη Αγγελική, Κυρίμη Κωνσταντίνα, Λαγονίκου Σοφία, Λυμπέρη Ευσταθία,  Μάγκλαρη Μαρία, Μανωλοπούλου Παναγιώτα, Μιχοπούλου Θεοδώρα, Μπαρουτάκη Θεοδώρα, Ντούπα Ελευθερία, Παπαγεωργίου Αθανασία, Πάπαρη Γεωργία Παπλιάκου Αικατερίνη, Πουλάκη Μαρία, Ραπανάκη Καλομοίρα, Ρέππα Ολυμπία, Στεφανοπούλου Ευφροσύνη,  Συμπρούκου Βασιλική, Τετώρου Σταματίνα, Τσακαλάκη Δήμητρα, Χασαπογιάννης Ιωάννης

Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2023  πραγματοποιείται στην Αρκαδία για τέταρτη χρονιά με τίτλο "κτίζουμε γέφυρες" και με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα. 

Ευχαριστίες: στο  3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης για την παραχώρηση των χώρων

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Τοπικός Σύνδεσμος Αρκαδίας-Λακωνίας

Συντονισμός: Πηνελόπη Καζακώνη Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Συνεργασίες:  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Δήμος Τρίπολης, Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καστρίου

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΗΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ 2023 «Μαζί!» 5 - 29 Μαΐου 2023

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστήμια, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων, μουσεία και άλλους φορείς διοργανώνουν μαθητικά καλλιτεχνικά φεστιβάλ - γιορτές καλλιτεχνικής δράσης σε 14 πόλεις της χώρας.

Από τις 5 έως τις 29 Μαΐου 2023, περισσότεροι από 1.500 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 150 σχολεία θα λάβουν μέρος σε  16 μαθητικά φεστιβάλ συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και δουλεύοντας από κοινού με στόχο να τιμήσουν με μία μεγάλη γιορτή τη συμπερίληψη, την αρμονική συνύπαρξη και το «Μαζί».

Σκοπός των φεστιβάλ είναι να συναντηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους θεατροπαιδαγωγούς και τους γονείς σε μια μεγάλη γιορτή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, για να παίξουν, να συν-ομιλήσουν, να απολαύσουν τις δημιουργίες ο ένας του άλλου.   

Οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν σε Αθήνα, Ηγουμενίτσα, Ζάκυνθο Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα,  Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο, Σέρρες, Τρίκαλα και Τρίπολη. Για σχολεία από άλλες περιοχές της χώρας ή του εξωτερικού θα υπάρξει και διαδικτυακή γιορτή! 

Στις διοργανώσεις 2023 θα λάβουν μέρος σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Kι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από το 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όπως επίσης στο πρόγραμμα «Χωρίς Πατρόν», ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για την ισότητα των φύλων και την  προσέγγιση των διαστάσεων της έμφυλης βίας που υλοποιήθηκε το 2022/2023 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και σχολεία ή ομάδες νέων που υλοποίησαν ανάλογα καλλιτεχνικά προγράμματα κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.