Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Εκδήλωση "Η Σμύρνη μέσα απ’ το μπουζούκι"

Φωτογραφία: tripolis.gr

Η παράσταση αφορά στη διασταύρωση του σμυρναίικου μουσικού ιδιώματος με τον ρεμπέτικο μυθικό ήχο.

Τα ΛΥΡΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ παρουσιάζουν την μουσική παράσταση «Η Σμύρνη μέσα απ’ το μπουζούκι», την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης. 

Τη σκηνή θα πλαισιώσει το "Λυρικό Σύνολο Μπουζουκιών" (επιμέλεια Κωνσταντίνου Μπουλούγαρη), που απαρτίζεται από Τριπολιτσιώτες μουσικούς μεικτών ηλικιών και θα αποδώσει τραγούδια που «γεννήθηκαν» στη Σμύρνη και ρεμπέτικα τραγούδια που επηρεάστηκαν από τη σμυρναίικη μουσική την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Η παράσταση «Η Σμύρνη μέσα απ’ το μπουζούκι» δεν είναι απλώς ένα ακόμα μουσικό show, αλλά μια οδύσσεια στην ιστορία της Σμύρνης και της μουσικής κληρονομιάς της που συνεχίζεται και σήμερα στις καρδιές και τις ψυχές μας.

Σας περιμένουμε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι στο χρόνο με τις ιδιαίτερες ρεμπέτικες μελωδίες και τις αισθαντικές φωνές των ερμηνευτών.

Η αφηγήτρια θα μας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μεταφερθούμε νοερά μέσα στους τεκέδες και στα προσφυγικά παραπήγματα, για να οδηγηθούμε στο τέλος στις φωτεινές ρεκλάμες και τις φανταχτερές πίστες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ:

Ημερομηνία: Παρασκευή 26 Μαΐου, 9 μ.μ.
Τοποθεσία: Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης
Είσοδος: Ελεύθερη

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.