Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Επίσκεψη παιδιών της "Ζωοδόχου Πηγής" στο Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του παιδικού σταθμού "Η Ζωδόχος Πηγή"

Το Λαογραφικό Μουσείο της Τεγέας επισκέφθηκαν τα παιδιά του πρώτου τμήματος της βαθμίδος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας «Η Ζωοδόχος Πηγή»  την Παρασκευή 26/05/2023, συνοδευόμενα εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής  από τον Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο των Δομών μας κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο και το αντίστοιχο Προσωπικό. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας μέρας Μουσείων όπου το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

 Το μήνυμα αυτής της ημέρας είναι να ότι τα μουσεία είναι φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, της αρμονικής συνύπαρξης, την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ λαών και κοινωνιών”. Ήταν μια εξαιρετική  ευκαιρία λοιπόν  για τους φιλοξενούμενους μαθητές μας να εμπλουτίσουν την θεωρητική κατάρτισή που  δέχθηκαν στις αίθουσες του σχολείου μας, με την εμπειρική γνώση, μέσα από την ξενάγηση τους στις αίθουσες του Μουσείου είδαν μια ζωντανή πραγματικότητα που «γεφυρώνει το παρελθόν, με το μέλλον» να ξεδιπλώνεται μπροστά τους. Εργαλεία, σκεύη καθημερινής χρήσης,  φορεσιές και αργαλειοί, «παραγώνια» κ «σάλες»,  ξεχασμένα επαγγέλματα και λειτουργίες της καθημερινής ζωής, γεννούν αναμνήσεις στους ενήλικες και διδάσκουν τους νέους στον πολύ όμορφο και ζωντανό χώρο του λαογραφικού μουσείου του Τεγεατικού Συνδέσμου   . 

Ευχαριστούμε τον Τεγεατικό Σύνδεσμο  και την κα Χαραμποπούλου για αυτή την διάδραση στις μοναδικές αυτές εγκαταστάσεις  και για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εικόνες τους, αλλά και για την φιλοξενία τους. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.