Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον καρκίνο και την ψυχική υγεία

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:30. 

Τα EUROPE DIRECT Πελοποννήσου & Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Καρκίνος και Ψυχική Υγεία: Συμπεριφορές- Επιπτώσεις- Υποστήριξη», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:30.

Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στις χώρες της ΕΕ μετά τις καρδιαγγειακές νόσους. Κάθε χρόνο 2,6 εκατομμύρια άτομα διαγιγνώσκονται με τη νόσο, η οποία προκαλεί τον θάνατο 1,2 εκατομμυρίων ατόμων. Δεδομένου ότι η Ευρώπη αριθμεί το ένα τέταρτο των συνολικών κρουσμάτων καρκίνου και λιγότερο από το 10 % του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι προφανές ότι ο καρκίνος αποτελεί τεράστια απειλή για την κοινωνία μας. Ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος του καρκίνου στην Ευρώπη ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο καρκίνος, εκτός από τη σωματική υγεία, επηρεάζει σημαντικά και την ψυχική, προκαλώντας ένα κύμα συναισθημάτων που ο ασθενής δεν έχει βιώσει ξανά και δυσκολεύεται στην αντιμετώπισή τους, οδηγώντας, ενδεχομένως, στη μεγέθυνσή τους. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στους οικείους του.

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα επικεντρωθούν στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, στην πρόσβαση στην αντικαρκινική αγωγή και στην ψυχολογική υποστήριξη των καρκινοπαθών και των οικείων τους.

«Καρκίνος και Ψυχική Υγεία: Συμπεριφορές- Επιπτώσεις- Υποστήριξη»
Διαδικτυακή Εκδήλωση

Σύνδεσμος Εγγραφής: https://tinyurl.com/mttwrysv

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.