Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Ημερίδα για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Empower Your Impact: Απελευθερώνοντας τη Δύναμη των Ψυχολογικών Πρώτων Βοηθειών".

Ο εθελοντικός οργανισμός Growth Hub σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης διοργανώνουν ημερίδα για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας που θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 - 17:30, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και βιωματικά σεμινάρια ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας, ένα κρίσιμο παράγοντα της ελευθερίας του ατόμου. 

Στόχος της ημερίδας είναι να μας διδάξει το  πως μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε στην καθημερινή ζωή. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και μεγάλες, φυσικές καταστροφές και λάθη διαχείρισης μας εκθέτουν καθημερινά σε συνθήκες ανασφάλειας και ως επέκταση θέτουν την ψυχική μας υγεία σε κίνδυνο. Επίσης είναι αναντίρρητη πλέον αλήθεια ότι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κυρίως ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, θεατρικό παιχνίδι, εναλλακτικές μορφές έκφρασης, έχουν αποδειχθεί ότι επιδρούν ευεργετικά στην ψυχική υγεία των συμμετεχόντων. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις στην σχετική εκδήλωση στο facebook εδώ:  https://fb.me/e/3Rtc848BQ

Και να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/JVChAe5NEjnexiJ46

Προθεσμία εγγραφής: Πέμπτη 28/9/2023

Η είσοδος είναι δωρεάν προς το κοινό, όπως απαιτείται προεγγραφή, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους παρευρισκόμενους όλης της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και πιστοποιητικό YouthPass. 

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο δράσεων του Ευρωπαϊκού Έργου “Psychological Very first aid” που στοχεύει στη ψυχική ευημερία των νέων, του οργανισμού Growth Hub. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας:

 

**Το Growth Hub  είναι ένας νεανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Τρίπολη, ωστόσο δραστηριοποιείται διεθνώς. Στόχος αποτελούν η συμμετοχή των νέων σε βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο ώστε να έχουν προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, η παροχή των απαραίτητων εργαλείων και δεξιοτήτων για το ψηφιακό μέλλον και η προώθηση τη βιωσιμότητας και της ένταξης. Δείτε περισσότερα στο site μας www.growthhub.gr

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.