Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Παρουσίαση μουσικού λευκώματος "Σαν της Ωριάς το Κάστρο"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 παρουσιάζεται στην πλατεία Καρυτσιώτη του Άστρους.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2023 του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις οι οποίες αφορούν στον εορτασμό των 200 χρόνων από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 παρουσιάζεται το Επετειακό Μουσικό Λεύκωμα «Σαν της Ωριάς το Κάστρο», στην πλατεία Καρυτσιώτη της Κοινότητας Άστρους.

Πρόκειται για την πρώτη μουσική έκδοση που αφορά την Κυνουρία και περιλαμβάνει τραγούδια κυρίως από τον ιστορικό κύκλο της περιοχής, τονίζοντας έτσι και μια άλλη πτυχή της περιόδου της Επανάστασης. 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τον επιμελητή της παραγωγής και της έκδοσης Ιωάννη Κ. Παυλόπουλο και τους συντελεστές της έκδοσης Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη και Δημήτρη Καραχάλιο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους και o Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών «ο Θυρεάτης». Το επετειακό μουσικό λεύκωμα αποτελεί έκδοση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.