Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Προβολή ταινίας με αφορμή τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 22/11/2023 στις 17.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Σας προσκαλούμε  στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Κορίτσια της Βροχής» για τα 50 Χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

50 γυναίκες που συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας, αφηγούνται τις ιστορίες τους.

Με αυτό το ντοκιμαντέρ, το τελευταίο της Αλίντας Δημητρίου η οποία έφυγε το 2013, κλείνει η τριλογία με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες αγωνίστριες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Μετά την Αντίσταση και τον Εμφύλιο («Πουλιά στο Βάλτο», 2008 και «Η Ζωή στους Βράχους», 2009) σειρά έχουν οι μαρτυρίες από τα κολαστήρια της οδού Μπουμπουλίνας, δίνοντας τον λόγο στις γυναίκες κρατούμενες που τείνουν να μείνουν στο περιθώριο της κυρίαρχης ιστορικής αφήγησης.

Συμπληρώνοντας 50 χρόνια από την εξέγερση του 1973, επιδιώκουμε να πάμε κόντρα στην επιχείρηση αποσιώπησης και διαστρέβλωσής της. Αντίθετα, μέσα και από αυτή την δράση μας, θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την φλόγα, φωτίζοντας τους αγώνες και την ιστορική μνήμη του σήμερα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.