Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο ΣΑΟΟ... ανακαλύπτει το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης

Eξόρμηση  που συνδυάζει  πεζοπορία, φυσιολατρία, ιστορία, και λαογραφία.

Μια εξόρμηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων.

Θα γίνει μια κυκλική πορεία  με αφετηρία και τερματισμό τους Χράνους. Ξεκινώντας από εκεί θα κατηφορίσουμε στο ρέμα της Αγίας Θεοδώρας και  θα ανηφορίσουμε στη σιδηροδρομική γέφυρα Σαφλά. Θα ακολουθήσει πορεία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή με κατάληξη στους Χράνους. Θα περάσουμε από γεφύρια, σήραγγες και από τον ερειπωμένο, πλέον, σιδηροδρομικό σταθμό του Ίσαρη, περνώντας μέσα από το  εντυπωσιακό δρυοδάσος της Μεγαλόπολης. Η πορεία θα διαρκέσει 3.30’ και είναι κατηγορίας A.

Στους Χράνους  θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με κατεύθυνση το Λεοντάρι. Πιθανή επίσκεψη στον ανακαινισμένο νερόμυλο Μωρόγιαννη στο γειτονικό χωριό Κάτω  Γιανναίοι.  Ξενάγηση στον  βυζαντινό οικισμό του  Λεονταρίου, που έχει κηρυχτεί παραδοσιακός,  και επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του.

Aναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί  της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη. 

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφέα του συλλόγου, B. Δεκάζου 9 -11, τηλ.: 2710234980, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.