Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η γέφυρα της Καρύταινας θέμα σε εσπερίδα

Ο Σύλλογος Καρυτινών "Θ. Κολοκοτρώνης" θίγει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Eσπερίδα για το θέμα των γεφυρών του Αλφειού ποταμού στην Καρύταινα, θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος των Καρυτινών "Θ. Κολοκοτρώνης", ενώ τίτλος της εκδήλωσης είναι "Σύμπλεγμα των γεφυρών του Αλφείου στην Καρύταινα".

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος: η νέα γέφυρα, πάνω απ’ το μνημείο της Βυζαντινής γέφυρας του Αλφειού στην Καρύταινα, βρίσκεται στο τέλος του προσδόκιμου της ασφαλούς ζωής της, με προχωρημένη ενανθράκωση του σκυροδέματος και με επικίνδυνη διάβρωση του κύριου, σιδηρού οπλισμού της, σε τέτοιο βαθμό, που πλέον αποτελεί απειλή για τους χρήστες της γέφυρας και υπαρξιακή απειλή για το υποκείμενο μείζον μνημείο.

Κύριος ομιλητής της εσπερίδας θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος. Θα μιλήσουν και άλλοι επιστήμονες, ενώ θ' ακολουθήσει συζήτηση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.