Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Πενήντα ορειβάτες κατέκτησαν με τον ΣΑΟΟ το Μαίναλο (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ακολουθεί διήμερη εξόρμηση στον επιβλητικό Ταΰγετο.

Μια εντυπωσιακή εξόρμηση πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ με τη συμμετοχή 50 και πλέον ορειβατών, την Κυριακή 03/03/2024 στο Μαίναλο!

Νωρίς το πρωί ξεκινήσαμε από την Πλατεία Κολοκοτρώνη και αφού διασχίσαμε το οροπέδιο του Φαλάνθου, περάσαμε από το ιστορικό Χρισοβίτσι, φτάσαμε στην Ελάτη Γορτυνίας. Από εκεί πήραμε κατηφορικό μονοπάτι μέσα από το χωριό και μπήκαμε μέσα στο καταπληκτικό ελατοδάσος μέχρι τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Ελάτης.

Συνεχίσαμε την πορεία μας πλάι στον συνεχή ρου των ρεμάτων του Μυλάοντα να μας συντροφεύει. Η πορεία ήταν ανεπανάληπτη καθώς σταματάγαμε συνεχώς για να αποθανατίσουμε το υπέροχο τοπίο. Φτάσαμε στην διασταύρωση του κόκκινου με το κίτρινο μονοπάτι έπειτα από 2 ώρες χαλαρής πορείας. Εκεί έγινε το απαραίτητο διάλλειμα για ανεφοδιασμό.

Στο σημείο εκείνο η ομάδα χωρίστηκε και 12 ορειβάτες ακολούθησαν το κόκκινο μονοπάτι έως τα Κανελλάκια, στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η ενέδρα του ΕΛΑΣ έναντι των Γερμανών κατακτητών τον Ιούνιο του 1944. Μετά από 30 λεπτά πορείας η ομάδα έφτασε στα Κανελλάκια από εκεί επιβιβάστηκε στο λεωφορείο με κατεύθυνση τη Στεμνίτσα.

Η δεύτερη και πιο τυχερή ομάδα, απόλαυσε το ελατοσκέπαστο τοπίο και στη συνέχεια το ειδυλιακό τοπίο των Μαινάλιων λιβαδιών. Επίσης πορευθήκαμε σε λιθόστρωτα μονοπάτια απομεινάρια αρχαίας οδού. Το τέλος της διαδορμής ήταν εντυπωσιακό αφού φτάσαμε περπατώντας σε λιθόστρωτο καλντερίμι μέχρι την Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής.

Φτάνοντας στη γραφική Στεμνίτσα είχαμε δύο ώρες να απολαύσουμε το χωριό και τα πλούσια εδέσματά της. Σας περιμένουμε στην επόμενη εξόρμηση μας στο 2 ήμερο στον επιβλητικό Ταΰγετο.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.