Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στα Μουσεία του ΠΙΟΠ στην Πελοπόννησο

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Σε Δημητσάνα, Στυμφαλία και Σπάρτη θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές εκδηλώσεις. 

Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει επίδειξη κατασκευής κομπολογιού, για σχολικές ομάδες Δημοτικού, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 (ώρα 11:00), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Ο τεχνίτης Ιωάννης Ρασούλης θα μιλήσει στους μαθητές για την προέλευση και τη συλλεκτική αξία του κομπολογιού, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα υλικά, τα εργαλεία αλλά και τα διαδοχικά στάδια που απαιτούνται για την κατασκευή του. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα του εορτασμού έχει τίτλο “Little fingers, expert hands”. H συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00- 18:00). ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 200 16 Στυμφαλία Κορινθίας Τ: 27470 22296 | www.piop.gr


Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4) και στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας “Foodprint”, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 (ώρες 11:00- 14:00), εργαστήρι χειροτεχνίας, για παιδιά, ηλικίας 8 έως 15 ετών, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Αξιοποιώντας κομμάτια από παλιά υφάσματα και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά και με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Βούλας Καλλιώδη, οι μικροί φίλοι θα κατασκευάσουν χειροποίητα διακοσμητικά φρούτα και λαχανικά αντλώντας έμπνευση από τη θεματική της έκθεσης φωτογραφίας, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της σύγχρονης διατροφής και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Little fingers, expert hands”. Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315, (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00 Τ: 27310 89315 | www.piop.gr


Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4) και στο πλαίσιο της εικαστικής εγκατάστασης «I found myself within a forest-Ευρέθην εις το δάσος» της Γιούλας και της Όλγας Παπαδοπούλου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Αναλυτικότερα:

«Ασημένια Ζώνη»-Δραματοποιημένη αφήγηση (ώρες 12:30 & 14:00)

Το παραμύθι των Εκδόσεων ΠΙΟΠ «Η Ασημένια Ζώνη» της Χάρις Μέγα, σε εικονογράφηση Μάριας Μπαχά, «ζωντανεύει» για τους μικρούς φίλους, ηλικίας 5 έως 12 ετών, από τη συγγραφέα, τον ηθοποιό Άρη Νούσια και την υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς Μαρία Δασκαλάκη. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εικαστική εγκατάσταση, που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 21/6/2024, και θα λάβουν μέρος σε σχετικό εικαστικό εργαστήρι.

«Γνωρίζοντας την παραδοσιακή τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος» (ώρες 13:30-16:00)

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη σχεδιασμού και κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος από σπουδαστές της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Στεμνίτσας. Στη συνέχεια, αντλώντας έμπνευση από την εικαστική εγκατάσταση «Ι found myself within a forest-Ευρέθην εις το δάσος», θα δημιουργήσουν το δικό τους χειροποίητο κόσμημα. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Little fingers, expert hands”. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Για το εργαστήρι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.