Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά το Σάββατο 18 Μαίου  

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εργαστήρι για παιδιά «Ακουστικά Οικο-τοπία», το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 (ώρες 11:00-13:00), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Με την καθοδήγηση της Ανδρομάχης Βρακατσέλη μέλος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και μέσα από βιωματικές ασκήσεις, οι μικροί φίλοι, ηλικίας 8-12 ετών, θα ανακαλύψουν την έννοια του ηχοτοπίου και τη σημασία της επικοινωνίας μέσω της φωνής. Επιπλέον, θα μελετήσουν πώς συνυπάρχουν οι ήχοι μεταξύ τους, τι είναι η ηχορύπανση και τι σηματοδοτούν οι φωνές των ζώων που ακούγονται στο περιβάλλον, ενώ θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι ανθρώπινοι θόρυβοι συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή. Τέλος, μέσω πρακτικών ηχογράφησης του περιβάλλοντος (field recording) θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν το φυσικό περιβάλλον του Μουσείου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Μουσείο και θα αποχωρήσουν συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμετοχής του παιδιού στο εργαστήρι. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00. *Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος στα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη.

Επιπλέον, στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης, τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση 10% και οι εκδόσεις του Ιδρύματος με έκπτωση από 10% έως και 45%.

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 200 16, Στυμφαλία Κορινθίας Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

(Δ.Τ.) 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.