Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες... Ανα-Γνώρισαν την αναπηρία στην Πράξη (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά για το βιωματικό σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Άρεως τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

H Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους φορείς, τα μέλη της και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Ανα-Γνωρίζοντας την αναπηρία στην Πράξη», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές σχολείων της πόλης να έλθουν σε επαφή με την οπτική αναπηρία, να εξοικειωθούν με την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν άτομα με απώλεια ολικής ή μερικής όρασης, να γνωρίσουν τη γλώσσα γραφής  Braille, να βιώσουν την πόλη με μάτια κλειστά μετ΄εμποδίων και τη χρήση λευκού μπαστουνιού. Στο τέλος παρακολούθησαν αγώνα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια που πραγματοποιήθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης. Στη δράση συμμετείχαν και παρακολούθησαν περίπου 500 μαθητές, του συνόλου των Ειδικών Σχολείων της Τρίπολης και αντιπροσωπευτικού πληθυσμού των γενικών σχολείων.

Στη δράση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Οικονομάκου, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κα Παπούλια καθώς και στελέχη της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.