Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Συνάντηση-συζήτηση για την ψυχική υγεία στη Δημητσάνα

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Εκδηλο το ενδιαφέρον του κοινού στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου.

Την Τρίτη 21 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση -συζήτηση με το Κέντρο Ημέρας Αμάλθεια .

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι επιστήμονες, Νίκος Τριανταφύλλου Ψυχίατρος, Σοφία Μπούκα Ψυχολόγος και Νίκη Τσώνη Ψυχολόγος. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως:

📌Η προαγωγή της ψυχικής μας υγείας.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι:

📌Δεν αρκεί να είμαστε σωματικά υγιείς, γιατί μπορεί να έχουμε καλή υγεία, αλλά τι συμβαίνει όταν η ψυχή μας πονάει;

📌Οι περισσότερες, αν όχι όλες οι ασθένειες, ξεκινούν από την διατάραξη της ψυχής.

📌Για να μη φτάσουμε σε σημείο να "μιλήσει" το σώμα μας με το ξέσπασμα μιας ασθένειας, πρέπει να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία.

📌Δική μας επιλογή είναι πως βλέπουμε και πως αντιμετωπίζουμε όσα μας συμβαίνουν.

📌Τα δυσάρεστα γεγονότα είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Είναι όμως επιλογή μας πώς αντιδρούμε σε αυτά, πώς τα αντιμετωπίζουμε και αυτό τελικά είναι που κάνει τη διαφορά.

📌Όταν έχουμε πονόδοντο καταφεύγουμε στον οδοντίατρο και μάλιστα ζητάμε άμεσα ραντεβού. Έτσι οφείλουμε να φροντίσουμε και την ψυχή μας.

Το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη αυτή συνάντηση ήταν έκδηλο, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις και οι επιστήμονες απάντησαν με χαρά,  θέλοντας να λύσουν κάθε απορία.

*️⃣Τις προσεχείς ημέρες θα σας ενημερώσουμε για την ημέρα που θα ξεκινήσουν τα ατομικά ραντεβού καθώς και τα τηλέφωνα  επικοινωνίας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.