Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ελλάδα: Με τα..παντελόνια κατεβασμένα!

Μες τα χρόνια της "οικονομικής αναπροσαρμογής"- και όχι "κρίσης", η κρίση δε νοείται να κρατάει επτά χρόνια...-, υπάρχει και κάτι θετικό.

Αυτό είναι πως ο καθένας από εμάς, "βγάζει" τον πραγματικό του εαυτό προς τα έξω!

 

Θέλετε η οικονομική δυσχέρεια, το παρεπόμενο άγχος διατήρησης ενός status που ήταν σαθρό, η ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση ή και η φυσική ανάγκη για επιβίωση σε έναν εργασιακό τομέα, γεγονός είναι πως, ειδικά το τελευταίο διάστημα, αποδομούνται πλήρως όλοι και όλα στη χώρα.

 

Κανείς δεν εξαιρείται...Κι αν είχαμε συνηθίσει πολιτικούς και δημοσιογράφους να "ξεκατινιάζονται" επαγγελματικά, αυτό που δεν είχαμε συνηθίσει είναι να πράττουν ομοίως οι καλλιτέχνες, οι διανοούμενοι και οι νέοι.

 

Φευ, όμως...Η προϊούσα, καλπάζουσα παρακμή της Ελλάδας- μια παρακμή που δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν...- οδηγεί τις εντάσεις και τις αναπόφευκτες συγκρούσεις σε δυσθεώρητα επίπεδα, σε σχέση με την εποχή των "παχιών αγελάδων".

 

Δεν είναι μόνο το επίπεδο των πολιτών που κατακρημνίζεται...Όπως είπαμε, κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος...

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εμφανίζονται καθημερινά, από την ανταλλαγή "ευγενικών" χαρακτηρισμών μεταξύ Πλιάτσικα-Γιάννη Γλέζου μέχρι το "διάλογο" Νέας Δημοκρατίας και Ιβάν Σαββίδη -του πιθανού, δηλαδή, νέου ιδιοκτήτη του "ΔΟΛ" και του "Πήγασου"...

 

Αντηχούν, τουλάχιστον, κωμικοτραγικές οι φράσεις που εκστομίζονται, πλέον, από κάθε κατεύθυνση, καθώς έχει χαθεί, εδώ και καιρό, κάθε μέτρο και πρόσχημα...

 

Κοινώς, μέσα σε μια αποδομημένη κοινωνία, που θυμίζει πραγματική ζούγκλα, είναι επόμενο να ισχύει και το "Σώζων εαυτόν σωθήτω"!

 

Μόνο που, στην παρούσα κατάσταση, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αφού σωτηρία, κατά μόνας,  δεν μπορεί να υπάρξει,όταν ο περίγυρος "βράζει"...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.