Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Νέο σενάριο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Πληροφορίες του arcadia 938, που προέρχονται από έγκυρη πηγή, αναφέρουν πως ο κ. Σκουρλέτης, ο Υπουργός Εσωτερικών δηλαδή, εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2018!

Παρότι, προς το παρόν, τίποτε δεν είναι σίγουρο, ούτε υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από κυβερνητικές πηγές, ήδη η πιθανότητα αυτού του..."αιφνιδιασμού" εκ μέρους του Υπουργείου των Εσωτερικών, έχει οδηγήσει σημαντικούς παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην σαφή εκδήλωση των προθέσεών τους, όσον αφορά τις υποψηφιότητες.

 

Αντιλαμβάνεστε πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν εξόχως εντυπωσιακή, αφού, μέχρι πρόσφατα, το επικρατέστερο σενάριο ανέφερε πως η παρούσα θητεία Δημάρχων και Περιφερειαρχών θα παρατεινόταν κατά 4 μήνες περίπου!

 

Να σημειώσουμε πως το παραπάνω σενάριο, εφόσον υλοποιηθεί, δεν θα συναντήσει προβλήματα συνταγματικότητας αλλά, οπωσδήποτε, θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς δεν θα αφήνει ικανά χρονικά περιθώρια για την συγκρότηση των καλύτερων δυνατών ψηφοδελτίων, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που υφίστανται πλέον αναφορικά με τον αριθμό αλλά και το είδος των υποψηφίων που πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να διαθέτει κάθε συνδυασμός.

 

Την ίδια στιγμή, όμως, ευνοούνται όσοι είναι, ουσιαστικά, ήδη έτοιμοι και, κυρίως, όσοι είναι "καθιερωμένοι" στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Σε κάθε περίπτωση, καλά πληροφορημένοι και έμπειροι παράγοντες που δραστηριοποιούνται χρόνια στα πολιτικά δρώμενα, αναφέρουν πως η Κυβέρνηση θα προτιμούσε να διεξάγει η ίδια τις επερχόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση-για..ευνόητους λόγους- και όχι να αφήσει την ευθύνη αυτή στην επόμενη.

 

Να θυμίσουμε πως οι επόμενες Εθνικές Εκλογές θα διεξαχθούν, το αργότερο, τον Σεπτέμβριο του 2019. Ωστόσο, εάν πρόκειται-γεγονός σχεδόν βέβαιο- να επανέλθει η τετραετία για τις θητείες των αιρετών της αυτοδιοίκησης, θα μπορούσε να "επιβληθεί" η διεξαγωγή των εκλογών την άνοιξη του 2018, για να υπάρξει εναρμόνιση με τον, λεγόμενο, "Καλλικράτη 2"...

 

Οψόμεθα...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.