Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Την Τρίπολη πολλοί.."εμίσησαν", τη Δημαρχία ουδείς..

Κι άλλος.."Καππαδόκης" ετοιμάζεται να κατέλθει εις τον "στίβο" των δημοτικών εκλογών Τρίπολης

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κομματικό στέλεχος που αναμένεται να.."ρίξει" αρκετά το μέσο όρο ηλικίας των υποψηφίων Δημάρχων. Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητα, εφόσον λάβει "σάρκα και οστά", αναμένεται να διαδραματίσει "ρυθμιστικό" ρόλο στις προσεχείς εκλογές.

 

Κάτι ανάλογο ισχύει και με την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Βόσνου, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα και θεωρείται "ισχυρή", τουλάχιστον όσον αφορά τις δημοτικές ενότητες Τρίπολης και Τεγέας. Ελέω.."Κλεισθένη", η κάθε ψήφος είναι σημαντική, πόσο μάλλον η κάθε..χιλιάδα ψήφων..

 

Επιπρόσθετα, θα έχουμε "αλλαγή φρουράς" στην παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", αφού ο κ. Νικολάου δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και ο κ. Βαγγέλης Γούργαρης, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, θα "δοκιμάσει" τις δυνάμεις του στην Τρίπολη.

 

Που βρισκόμαστε, όμως, σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 2018, πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, σε σχέση με τους τέσσερις ήδη ανακοινωθέντες υποψηφίους; 

 

Ποιος είναι ο επικοινωνιακός τους σχεδιασμός, η πορεία που χαράσσουν, τα "ερωτηματικά" που τους αφορούν και οι προσδοκίες τους;

 

Δημήτρης Παυλής: Με "σημαία" το "άνοιγμα των κρουνών" της χρηματοδότησης και την έγκριση μελετών, ο κ. Παυλής θα πάει στις εκλογές με βασικο επιχείρημα την, πλέον, "εφικτή υλοποίηση" ενός προγράμματος που αναφέρεται σε δεύτερη θητεία. Δύσκολο θεωρείται να προλάβει να καταστήσει το παραπάνω σαφές στους πολίτες με έργα που θα κάνουν τη "διαφορά" στην καθημερινότητα, την ίδια στιγμή που η παράταξή του "αποδομείται" καθημερινά. Στόχος: Να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και τη δεύτερη Κυριακή

 

Γιάννης Σμυρνιώτης: Ο πιο "κομματικός" υποψήφιος-εκτός αν ο κ. Παυλής μετεξελίχθηκε σε..αριστερό ριζοσπάστη-, είδε το παραπάνω, θεωρητικά, "ατού" να μετατρέπεται σε πιθανό "μπούμερανγκ", μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη. Επί της ουσίας, όμως, η Ν.Δ. στην Αρκαδία είναι, μάλλον, το δημοκρατικότερο των κομμάτων: Καθένας και η άποψή του. Οπότε, ο κ. Σμυρνιώτης προχωρά και ανανεώνει το ψηφοδέλτιό του, αντιδρώντας στις "φυγόκεντρες" τάσεις στελεχών της συντηρητικής παράταξης, ενώ "ποντάρει" και σε πιθανή παρουσία του κ. Παυλή στο δεύτερο γύρο. Στόχος: Νίκη και μόνο νίκη

 

Κώστας Τζιούμης: Με "όπλο" την μετριοπαθή εικόνα και την έντονη "μεταγραφική" κίνηση, ο κ. Τζιούμης φαντάζει ο πλέον ωφελημένος από την "ασάφεια", την "ανασφάλεια" και την "κινητικότητα" (ή "ευελιξία", αν προτιμάτε) που χαρακτηρίζουν την πολιτική μας ζωή και τις οποίες επιτείνει το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών. Ερωτηματικό αποτελεί το κατά πόσον θα μπορέσει να υποστηρίξει και να λάβει τις απαραίτητες, "σκληρές" και αντιδημοφιλείς αποφάσεις, εφόσον ηγηθεί του Δήμου. Στόχος: "Πρόκριση" στο δεύτερο γύρο και μετά όλα γίνονται..

 

Νίκος Τσιαμούλος: Η "crossover" παρουσία του δημοτικού συμβουλίου. Δεν "ανέχεται" υποδείξεις και "εκβιασμούς" από κανέναν, είναι δε πολύ έμπειρος στο "προσκήνιο" και "παρασκήνιο" της πολιτικής, παρότι σχετικά νεαρός. Ενώ διαθέτει τον πιο "επιθετικό" επικοινωνιακό σχεδιασμό, ενίοτε "παρασύρεται" λόγω υπερβάλλοντος ζήλου. Στόχος: Διπλασιασμός του ποσοστού του 2014, ότι αυτό κι αν σημαίνει λόγω.."Κλεισθένη".

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν κάποια γεγονότα, πρόσφατα ή παλαιότερα, που είναι δυνατόν να αλλάξουν τα δεδομένα των εκλογών, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τη "δυναμική" που θα λάβουν και τις συνέπειές τους. 

 

Το ρεπορτάζ δεν σταματάει ποτέ και βασικός του "άξονας" είναι η καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις. Έτσι κι αλλιώς, πέρα από την επαγγελματική δεοντολογία, όλοι ζούμε σε αυτή την πόλη και το συμφέρον της είναι και δικό μας. Δυστυχώς, ενώ κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο, δεν είναι καθόλου δεδομένο..

 

Τέλος, είναι σίγουρο πως οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι από τις πλέον "αμφίρροπες" της σύγχρονης, τοπικής, πολιτικής μας ιστορίας. Εάν "κάποιος" σας πει το αντίθετο-χωρίς να είναι υποψήφιος-, είτε θέλει να σας "μπερδέψει", είτε να "σπεκουλάρει, είτε απλά μετατρέπει την.."επιθυμία" του σε "πραγματικότητα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.