Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μυκήνες: Κάηκαν αλλά ευτυχώς δεν..κάηκαν!

Πολλά τα ερωτήματα γύρω από την πυρκαγιά που "χτύπησε" τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020.

 Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο παραδέχεται πως ακόμα δεν μπορεί να γίνει πλήρης αποτίμηση των συνεπειών της πυρκαγιάς, περιγράφει τα σημεία που επλήγησαν:

Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών. Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβηστεί το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των όμορων λόφων Προφήτη Ηλία και Σάρας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα προβεί σε ακριβή εκτίμηση των συνεπειών της σημερινής πυρκαγιάς.

 

 Αντιφάσεις και..θερινή ραστώνη!

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο- στην ίδια ανακοίνωση- ισχυρίζεται πως υπήρξε "ριζική αποψίλωση" του χώρου από χορτάρια και άλλα εύφλεκτα, προφανώς, υλικά, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Συνεπώς, όπως "φαίνεται", συνεχίζει το Υπουργείο, διασώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος στο σύνολό του! Κι αυτό, παρά το γεγονός πως το ίδιο το Υπουργείο, στην ίδια πάντα ανακοίνωση, αναφέρει και περιοχές που επλήγησαν- εκτός αν δεν τις θεωρεί και τόσο σημαντικές, όπως για παράδειγμα τον "τύμβο του Αγαμέμνονα"- αλλά και το ότι δεν μπορεί να κάνει ακόμα εκτίμηση της καταστροφής.

Ωστόσο, έσπευσε το ίδιο και αρκετά ΜΜΕ να προεξοφλήσουν πως δεν υπάρχει κάποια πραγματικά σοβαρή συνέπεια από την πυρκαγιά που ένας.."θεός" ξέρει πως ξεκίνησε, αφού ο χώρος είχε αποψιλωθεί και φυλάσσεται, υποτίθεται, έτσι κι αλλιώς. Οπωσδήποτε, για μια περιοχή με τόσο μεγάλο πολιτισμικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον, δεν θα περίμενε κανείς μια τόσο.. "μπλαζέ" αντιμετώπιση εκ μέρους των αρχών.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.