Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ελλάδα: Το "επιτελικό μπάχαλο"..

Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται "κλασσικός Έλληνας Δεξιός", "βουλιάζοντας" στην απραξία και τις λαϊκιστικές πρακτικές..

Χάνεται ο έλεγχος σε μια σειρά από θέματα αλλά το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία της χώρας είναι να μην της αποδοθούν ευθύνες!

Το "μπάχαλο", όμως, είναι πλέον πασιφανές, οι αντιφάσεις και οι αποτυχίες έχουν γίνει "βουνό" και μπροστά μας ορθώνεται ένα απολύτως αβέβαιο μέλλον, χωρίς να υφίσταται- ούτε κατά διάνοια- ο παραμικρός μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός. Από.. "οίκτο", δεν θ' αναφερθούμε καν στον επιθετικό προσδιορισμό "μακροπρόθεσμος"!

Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο αποδεικνύεται "λίγο" αλλά, ουσιαστικά, αποτελεί "τροχοπέδη" καθώς, αντί να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την "ευελιξία", κινείται ως "παχύσαρκο κτήνος" που- με πρόσχημα άλλοτε την πανδημία και άλλοτε την συσσωρευόμενη και τώρα γραφειοκρατία- απλά επιδεικνύει αργά αντανακλαστικά σε μια σειρά από προβλήματα που παρουσιάζονται.

Η βραδύτητα, όμως, αυτή και το.. "μπάχαλο" έχει αρχίσει να κοστίζει πολύ στους Έλληνες πολίτες. Πλείστα όσα τα παραδείγματα: Από τις "λανθασμένες ανακοινώσεις" του ΕΟΔΥ, τις "κούφιες" δεσμεύσεις και προβλέψεις κορυφαίων Υπουργών, τα κωμικοτραγικά γεγονότα τύπου "δωρεάν μάσκες-τραπεζομάντιλα" και "σκόιλ ελικικού", τη ματαίωση των συναυλιών αλλά τη διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων σε ίδιους χώρους με ίδια μέτρα (!) μέχρι ακόμα και την πραγματική καταστροφή που έπληξε την πόλη της Καρδίτσας λόγω "Ιανού".

(Για την  πολιτιστική δραστηριότητα, τις σχετικές υποδομές και τους ανθρώπους τους, που αντιμετωπίζουν το φάσμα του "αφανισμού" ή έστω του.."μαυρίσματος" τύπου Μυκηνών, θα ασχοληθούμε σε ειδικό άρθρο- αφιέρωμα εν ευθέτω χρόνω.)

Η "κακιά ή ώρα" έφταιγε, αναφέρει περί του τελευταίου, το πόρισμα κορυφαίου αρμόδιου Έλληνα επιστήμονα. Μην το πείτε όμως στους κατοίκους της Καρδίτσας αυτό. Αυτοί ξέρουν, πολύ καλά, πως ήταν σχετικά εύκολο να μετριαστούν κατά πολύ οι ζημιές στην πόλη. Αρκούσε μια και μόνο προμελετημένη ενέργεια. Η καταστροφή των έργων που περιβάλλουν την περιοχή και έχουν σκοπό τη συγκράτηση των νερών για αγροτικούς και άλλους λόγους. Μια πρακτική κοινότατη στον Έβρο- στην καταστροφή αναφερόμαστε- όπου πλημμυρικά φαινόμενα είναι συχνότατα. 

Όπως πληροφορηθήκαμε από εγκυρότατη πηγή, βρίσκεται ήδη εν εξελίξει "διαγκωνισμός" για την απόδοση ευθυνών μεταξύ παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Κυβέρνησης. Mάλιστα, ειπώθηκε πως "αφού η Κυβέρνηση μας στερεί αρμοδιότητες και πόρους, να υποστεί και την κριτική." Στο μεταξύ, η καταστροφή σε περιουσίες και καλλιέργειες Ελλήνων πολιτών- που ουδόλως τους απασχολεί ποιος θα υποστεί "κριτική" ή όχι- είναι δυσθεώρητη και μεγάλο τμήμα αυτών δεν θα μπορέσουν να καταστούν αποζημιωτέες. Ειδικά, από το κράτος, όπως, εμμέσως πλην σαφώς, ομολόγησε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφερόμενος σε "γραφειοκρατικές αγκυλώσεις". Τουλάχιστον, ο Aρκάς πρώην Υπουργός είναι ειλικρινής!

Το λέμε αυτό γιατί είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις των Κυβερνητικών παραγόντων που απευθύνονται στους πολίτες με βασικό κριτήριο την "αλήθεια". Αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη,  καταφεύγει στην "άρνησή" της, την "διαστρέβλωση", την "παραπληροφόρηση" και τα επιχειρήματα παρακμιακού, επαρχιακού καφενείου, τύπου "Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, θα.."...

Είναι ακριβώς αυτό που είχε περιγράψει πως δεν θα κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος, δυστυχώς, καθημερινά "βαλτώνει", ολοένα και περισσότερο, μέσα σ' έναν "πολτό" λαϊκισμού, ανεδαφικότητας και κρατικιστικής, πελατειακής οργάνωσης..Έφθασε δε στο σημείο- μέσω άκαιρων, πρόωρων και αντιφατικών δηλώσεών αλλά και μέσω μιας σειράς κακών χειρισμών- να είναι αυτός, και κανείς άλλος, ο κύριος υπαίτιος της επαπειλούμενης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία στη χώρα. Οι "πανηγυρισμοί", τα "χειροκροτήματα" και τα "συγχαρητήρια" στους Έλληνες, η "μαγική εικόνα" του "θωρακισμένου" Ε.Σ.Υ., η "χαλάρωση" και η μη τήρηση των νόμων από μια σειρά στελεχών, προεξάρχοντος του Δημάρχου Αθηναίων, μας οδήγησαν στη σημερινή προαναγγελία δεύτερου "lockdown"  από τον κ. Σταϊκούρα. Ο τελευταίος δήλωσε πως η "οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown". Προφανώς, ο Υπουργός των Οικονομικών αναφέρεται σε οικονομία άλλης χώρας..

Τελικά, όπως ήταν σχετικώς αναμενόμενο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ακόμη "κλασσικός Έλληνας πολιτικός", που επιλέγει- και αυτός- την εύκολη λύση, όπως έκανε, ασμένως, και ο προκάτοχός του..

(φωτογραφία: rthess.gr)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.