Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Όλη η Τρίπολη μια έκθεση φωτογραφίας (photos)

Φωτογραφία: "Aναγέννηση" Ηλίας Περγαντής

Πολύ υψηλό το επίπεδο των φωτογραφιών που εκτίθενται σε κεντρικά σημεία της αρκαδικής πρωτεύουσας

Οι συγκεκριμένες δημιουργίες είναι αυτές που διακρίθηκαν σε σχετικό διαγωνισμό που έκανε ο Δήμος Τρίπολης, με θέμα, φυσικά, την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του '21.

Πραγματικά, η πρωτοβουλία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και προσδίδει μια πολύ σημαντική εικαστική-πολιτιστική οντότητα στην πόλη- πέραν των κάποιων..."αστοχιών" στη χωροθέτηση ορισμένων έργων.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε, ενδεικτικά, κάποιες εκ των φωτογραφιών που επιλέξαμε, χωρίς αυτό, σε καμμιά περίπτωση να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες δεν ενέχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Καλό όμως θα ήταν, εφόσον μπορέσετε, να τις δείτε όλες τρισδιάστατες, στο χώρο που εκτίθενται. Απόψε, ουσιαστικά, ολοκληρώθηκε το "στήσιμο" αυτής της πρωτοποριακής- για τα δεδομένα της Τρίπολης- έκθεσης, με την τοποθέτηση επί των "installations" (εγκαταστάσεων) των αντίστοιχων τίτλων, όπως και των ονομάτων των δημιουργών. 

Και μια..."υποσημείωση", απευθυνόμενη προς κάθε ενδιαφερόμενο: Είναι, πραγματικά, κρίμα και άδικο, ενώ η Τρίπολη γέμισε από όμορφες, προσεγμένες εικόνες- πολλές μάλιστα, διακρίνονται από τη "θεατρικότητά" τους-, να πρέπει, ταυτόχρονα, οι πολίτες κι επισκέπτες της πόλης να βλέπουν, παράλληλα, το παρακάτω θέαμα.....

 

Kάποια στιγμή, θα πρέπει κάποιος ν' ασχοληθεί μ' αυτόν τον...αντιαισθητικό "αχταρμά" που ονομάζεται- στην Τρίπολη και αλλού...- "εξέδρες εκδηλώσεων". Πραγματικά, είναι ατυχέστατο να "χάνονται" οι εντυπώσεις λόγω της άνισης αντιμετώπισης του δημοσίου χώρου, από πλευράς λειτουργικής αισθητικής...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.